Kedves Utasaink!

 

Május 31-ig meghirdetett utakat érintő fontos információk a FONTOS INFORMÁCIÓK részben olvashatók! 

 

Március 18-tól utazási irodáinkban a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) ajánlása szerint a munkatársaink és utasaink védelme érdekében a személyes ügyfélfogadást visszavonásig szüneteltetjük. Addig is mobiltelefonjainkon és e-mail címünkön (https://www.galbusz.hu/hu/elerhetosegek.html) elérhetők vagyunk, otthoni munkavégzés keretében hétfőtől-péntekig 09-15 óráig fogadjuk hívásaikat,  e-mailjeiket.

 

A meghirdetett utazások alakulásáról minden érintettet telefonon értesítünk bármi változás áll be. Szeretnénk Önöket biztosítani arról, hogy döntéseink során utasaink érdekeit tartjuk elsődlegesen szem előtt.

 

Amennyiben olyan utazásra jelentkeztek, mely több időpontban kerül megrendezésre, a korábbi időpontoknál javasoljuk a későbbi dátumra való átfoglalást, mely minden esetben ingyenes. Más programra való átfoglalás is lehetséges, csupán az esetleges különbözet a fizetendő költség.

 

Az esetleges lemondások miatt visszajáró összegeket utalás formájában tesszük meg, szintén ügyelve a személyes kontaktus elkerülésére, irodánkban minimálisra kívánjuk csökkenteni a készpénzforgalmat. Amennyiben nem rendelkeznek saját számlaszámmal, kérjük, kérjék családtagjaik, ismerőseik segítségét ennek ügyintézésében!

 

Gál-Busz Utazási iroda munkatársai

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Erdélyi körutazás

Erdélyi körutazás

Indulás

2020. júl. 14.

Ár116000 Ft/fő
Időtartam6 nap / 5 éj

Klasszikus erdélyi körutazás, benne minden, amit látni kell!

Erdélyi körutazás

 

Kísérő idegenvezető: Lukács Attila

 A program további időpontjai: augusztus 11-16 (betelt) és október 06-11.

1. nap: Nagyvárad – Királyhágó - Kolozsvár

A határátkelés után utazás a Királyhágón át a Kalotaszeg vidékére, ahol a Körösök erednek. Rövid megállás felfrissülés, kávézási lehetőség.A délutánt kincses Kolozsvár központjában töltjük, ahol ellátogatunk a Házsongárdi temetőbe, Mátyás király szoboregyütteshez, a híres Farkas utcába, majd Mátyás király szülőházához, érintjük a Szent Mihály templomot. Este a szállás elfoglalása Kolozsvárott.

 

2. nap: Torda – Marosvásárhely – Korond - Tusnádfürdő

A reggeli elfogyasztása után Torda irányába indulunk, ahol megcsodáljuk a tordai sóbánya gigantikus méretű tárnáit.  Ezután Marosvásárhelyre vezet utunk, a székelység fővárosába, ahol sétálunk a Rózsák terén, majd látogatást teszünk a gyönyörű szecessziós stílusban megépített Kultúrpalota épületében. Ezt követően folytatjuk utunkat Korondra, ahol elsősorban a székely népi fazekassággal ismerkedhetünk meg, majd a kirakodóvásárban lehetőség nyílik a falu iparművészeti remekeinek megvásárlására is. Érkezés Tusnádfürdőre a szállásra. (4éj)

 

3. nap: Tiltott Csíki Sör Manufaktúra – Lovaskocsizás a Hargitára

Reggeli után látogatás az Igazi Csíki Sör Manufaktúrában. A látogatás bepillantást enged a sörgyártás titkaiba, melyet sörkóstolás követ. Ezután Újtusnádra jutunk, ahol lovaskocsikra szállunk és a Hargita hegység festői környezetébe kirándulunk kipróbálva a helyi gasztronómiai finomságokat. Sétálhatunk a fenyvesek között, pihenhetünk, gyönyörködhetünk a Hargita hegység fenyves erdőiben. Késő délután hazatérés Tusnádfürdőre, fakultatív programként kipróbálhatjuk a tusnádfürdői wellness fürdőt.

 

4. nap: Szent Anna-tó – Kézdivásárhely – Alsócsernáton - Nyergestető

Reggeli után indulás a Szent Anna-tóhoz, amely Közép-Kelet-Európa egyetlen épségben megmaradt vulkáni krátertava, séta a tó partján. A következő állomásunk Kézdivásárhely lesz, ahol megtudhatjuk mi az udvartér, megemlékezünk Gábor Áron ágyúöntőről, majd szabadprogram. Utunk innen Alsócsernátonba vezet, ahol Székelyföld leggazdagabb szabadtéri kiállítását láthatjuk a Haszmann Pál Múzeumban. Késő délután Nyergestetőn rójuk le tiszteletünket az 1848-1849-es forradalom- és szabadságharcban elhunyt katonák előtt. Vacsora a szálláson.

 

5. nap: Csíkszereda – Csíksomlyó – Gyilkos-tó – Békás-szoros 

Reggeli után Csíkszeredába jutunk, ahol felkeressük a város nagy látványosságát a Mikó várat, ami ma a Csíki Székely múzeumnak ad helyet. A múzeum meglátogatása után utunk Csíksomlyóra vezet, a római katolikus vallás fellegvárába, ahol a csíksomlyói Kegytemplomot tekintjük meg. Ezután a Gyergyói-medencén és a Pongrác tetőn (1256 m) át megérkezünk Erdély legnagyobb természetes torlasztavához, a Gyilkos-tóhoz. A tóparti séta után megcsodáljuk a messze földön híres Békás-szoros meredek sziklafalait.

6. nap: Tusnádfürdő – Segesvár - Kapuvár

Hazafele utunk Segesvárra vezet, a szászok alapította városba. Látogatást teszünk a középkori várnegyedben, amely ma a Világörökség részét képezi, a gyönyörű óratorony- és a bástyák által körülvett épületekben gyönyörködhetünk. Ezután Kolozsvár, Nagyvárad irányába folyamatosan utazunk Magyarországra rövid pihenőkkel.

 

Részvételi díj: 116 000 Ft/fő

Egyágyas felár: 30 000 Ft/fő


A részvételi díj tartalmazza:
az autóbusz költségei, szállás félpanzióval, kísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás

A részvételi díj NEM tartalmazza:
belépődíjak, idegenforgalmi adó, BBP – Betegség-, baleset- és a poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra

 

Belépődíjak: 55 EUR/fő (tájékoztató jellegű ár)

Szállás: 1 éj Kolozsvár, 3 éj Tusnádfürdő Szent Kristóf Panzió, 2-3 ágyas szobákban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Felszállási helyek, időpontok:

04.30 óra Sopron, Vasútállomás, Spar oldala parkoló

04.55 óra Fertőszentmiklós, elkerülő

05.10 óra Kapuvár, Spar Parkoló

05.30 óra Csorna, Kórház buszmegálló

06.00 óra Győr, Városháza oldala-járdasziget

08.00 óra Budapest, Kongresszusi Központ parkolója, Jagelló u. 1-3.

08.10 óra Budapest, Puskás Aréna bejárattal szemben, Dózsa György út

Személyszállítási ajánlatkérés

Aktualitások

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2020

Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok