Partner ajánlataink

2023-as katalógusunk megjelent! A jobb oldali katalógusok oldalsávból már letölthető,  megtekinthető.

 

 Irodáinkban bankkártyás fizetési lehetőség is rendelkezésre áll!

 

Várjuk Önöket személyesen kapuvári és győri irodánkban!

Partnereink Sopronban és Győrben: Sister Travel, Escort Tourist, Ciklámen Tourist,  Volánbusz, Ibusz, Gabbiano Travel, ÉTK Print

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Erdélyi körutazás

Erdélyi körutazás

Indulás

2023. júl. 11.

Garantált indulás
Ár186.000 Ft/fő
Időtartam6 nap / 5 éj

Egy úr utasunk társítást vállal!

Klasszikus erdélyi körutazás, benne minden, amit látni kell!

idegenvezető: Lukács Attila

 

1. nap: Nagyvárad – Királyhágó - Kolozsvár

A határátkelés után utazás a Királyhágón át a Kalotaszeg vidékére, ahol a Körösök erednek. Rövid megállás felfrissülés, kávézási lehetőség.A délutánt kincses Kolozsvár központjában töltjük, ahol ellátogatunk a Házsongárdi temetőbe, Mátyás király szoboregyütteshez, a híres Farkas utcába, majd Mátyás király szülőházához, érintjük a Szent Mihály templomot. Este a szállás elfoglalása Kolozsvárott.

 

2. nap: Torda – Marosvásárhely – Farkaslaka – Tusnádfürdő

A reggeli elfogyasztása után Torda irányába indulunk, ahol megcsodáljuk a tordai sóbánya gigantikus méretű tárnáit.  Ezután Marosvásárhelyre vezet utunk, a székelység fővárosába, ahol sétálunk a Rózsák terén, majd látogatást teszünk a gyönyörű szecessziós stílusban megépített Kultúrpalota épületében. Ezt követően folytatjuk utunkat Farkaslakára, ahol a nagy prózaíró székelyről, Tamási Áronról emlékezünk meg.  Este szállásfoglalás Tusnádfürdőn, vacsora.

 

3. nap: Csíksomlyó - Gyergyószentmiklós – Gyilkos-tó – Békás-szoros 

Reggeli után utunk Csíkszereda érintésével a katolikus székelyek híres búcsújáróhelyére, Csíksomlyóra vezet, ahol egy kellemes sétát teszünk és megtekintjük a Csíksomlyói-kegytemplomot. Ezután Gyergyószentmiklósra érkezünk, ahol egy igazi sajtműhelybe látogatunk el. Betekintést nyerhetünk a tej feldolgozásába, a svájci technológiával készülő hosszan érlelt sajt, valamint a natúr joghurt készítésébe. Természetesen megkóstolhatjuk ezen ínyencségeket finom erdélyi bor kóstolásának kíséretében. Gyergyószentmiklósról felkapaszkodunk az 1250 m magas Pongrácz tetőre, ahonnan pazar kilátás tárul az utazó elé. A délutánt a Békás-szorosnál és a Gyilkos-tónál töltjük, amelyek a csodálatos látnivalóik sokaságával Székelyföld természeti csodái közé tartoznak. Este visszautazás a szállásra, vacsora.

 

4. nap: Tiltott Csíki Sör Manufaktúra – Terepjárózás a Szent Anna tóhoz, Mohos tőzegláphoz

Reggeli után látogatás az Igazi Csíki Sör Manufaktúrában. A látogatás bepillantást enged a sörgyártás titkaiba, melyet sörkóstolás követ. Ezutánegy élményekben gazdag programra hívjuk meg a kedves utasainkat. Egy terepjárós program keretén belül, izgalmas erdei utakon feljutunk a Csomád-hegységbe. A hegység szépségeinek meglátogatása közben egy finom székely ebéd vár minket a természetben, csodás panorámával. Egy kellemes séta keretén belül eljutunk a 946 méter magasan fekvő Szent Anna- tóhoz, amely a Kárpát-medence egyetlen vulkanikus krátertava.  Besétálunk a Mohos tőzeglápba is, ami egy csodálatos és páratlan világot tár fel a kedves utazó előtt. Este vacsora a szállodában.

 

5. nap: Nyergestető – Kézdivásárhely  – Alsócsernáton

Reggeli után Nyergestetőn rójuk le tiszteletünket az 1848-1849-es forradalom- és szabadságharcban elhunyt katonák előtt. A következő állomásunk Kézdivásárhely lesz, ahol megtudhatjuk mi az udvartér, megemlékezünk Gábor Áron ágyúöntőről majd szabad program. Délután utunk innen Alsócsernátonba vezet, ahol Székelyföld leggazdagabb szabadtéri kiállítását láthatjuk a Haszmann Pál Múzeumban.  Vacsora a szálláson.

 

6. nap: Tusnádfürdő – Máréfalva - Székelyudvarhely – Korond - Kapuvár

 

Korai reggeli után hazaindulás. Utunk először Máréfalvára vezet, ahol megismerkedünk a székelység egyik jellegzetes jelképével, a festett székelykapukkal. Ezután Korondra látogatunk, ahol elsősorban a székely népi fazekassággal ismerkedhetünk meg, majd a kirakodóvásárban lehetőség nyílik az iparművészeti remekek megvásárlására is. Ezután folyamatos utazás a Kolozsvár - Nagyvárad – Kapuvár útvonalon.

 

 

Részvételi díj:   186.000 Ft/fő

Egyágyas felár:     37.500 Ft/fő


A részvételi díj tartalmazza:
az autóbusz költségei, szállás félpanzióval, kísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás

A részvételi díj NEM tartalmazza:
belépődíjak, idegenforgalmi adó, BBP – Betegség-, baleset- és a poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra

 

Belépődíjak összesen: 85 EUR/fő (tájékoztató jellegű ár)

 

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Felszállási helyek, időpontok:

04.30 óra Sopron, Vasútállomás, Spar oldala parkoló

04.55 óra Fertőszentmiklós, elkerülő

05.10 óra Kapuvár, Spar Parkoló

05.30 óra Csorna, Kórház buszmegálló

06.00 óra Győr, Városháza oldala-járdasziget

08.00 óra Budapest, Hősök tere

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok