Partner ajánlataink
Tájékoztatjuk Kedves Utasainkat, hogy szervezett utazásaink körültekintően, naprakész információkkal felkészülten szervezzük, tervezzük. Egynapos utak esetében csak úgy lépünk országhatárt, ha utasainkat oda és hazaútban biztonsággal tudjuk szállítani, 14 napos karanténkötelezettség nélkül!!
Egynapos programok esetén biztosítani tudjuk, hogy ha ilyen intézkedések történnek értesítjük utasainkat és lemondjuk az utazást és a befizetett összegeket maradéktalanul visszafizetjük! Utas kérésre történő lemondás esetén továbbra is a szerződésben foglalt kötbérsáv van érvényben.
Kérem Önöket, hogy információt a Konzuli Szolgálat hivatalos oldaláról nyerjenek! Ott tájékozódjanak és ne a média félelemkeltő álhíreit figyeljék.
Vigyázzunk egymásra, és körültekintően használjuk ki még ezt a pár hónapot utazásra!
Gál-Busz Utazási Iroda
 
Utazások » Körutazás » 2 - 4 napos » Szegedi barangolás, betyárkodás, Halasi csipke, „Kadarka, Kövidinka”

Szegedi barangolás, betyárkodás, Halasi csipke, „Kadarka, Kövidinka”

Indulás

2020. aug. 21.

Garantált indulás
Ár50.000 Ft/fő
Időtartam2 nap / 1 éj

Szegedi barangolás, betyárkodás, Halasi csipke, „Kadarka, Kövidinka”

  1. 2020.08.21-22. (2 nap/1 éj)
  2. Idegenvezető: Móritz Adrienn
  3. 1. nap
  4. Kora reggel buszra szállunk, hogy elhagyva a Dunántúlt, az ország másik felével ismerkedjünk. Az Alföld szorosan összefügg az újra éledő lovashagyományokkal, melynek mi is részesei lehetünk a mai napon. A kerekegyházi Varga Tanya vendégeiként nemcsak egy kiadós ebéden veszünk részt, hanem betekintést kaphatunk a letűnt betyárvilágba is. Itt a lovas és lova eggyé válik, együtt lélegzik és mozog, a tízes fogat pedig egyedülálló tudást követel a „betyártól” a száguldó lovak hátán állva. A hagyományok fonalát követve jutunk el délután Kiskunhalasra, ahol a halasi csipke láttán mindenkit büszkeség foghat el. A ma is szorgos kezektől akár pár fogást el is leshetünk. Késő délután foglaljuk el hódmezővásárhelyi szállásunkat.
  5. 2.nap
  6. Reggeli után nyakunkba vesszük Szeged utcáit, melyek jórész a nagy tiszai árvíz után épültek. Közép-Európa egyik legnagyobb és legszebb terén találkozunk a magyar történelem nagyjaival, mint a névadó Széchenyi Istvánnal, Vásárhelyi Pállal, Deák Ferenccel, de Szent István és Gizella szobrai sem maradhatnak ki. A szegedi Sóhajok hídja a legendás Tisza Szállót és a Városházát köti össze a szomszédos lakóépülettel. A Dóm tér árkádjai, az órajáték, a Tudományegyetem és a Fogadalmi-templom különleges épületegyüttese a városnak.  De eleget kutyagoltunk, szálljunk hajóra, mert a „Tisza királynője” más arcát mutatja a vízről nézve. Hazafelé a Hajós-Bajai-borvidéket vesszük célba. A török dúlás után itt letelepedő svábok folytatták tovább a szőlőtermesztés hagyományát, így a Kövidinka, a Kadarka nem veszett el örökre. De a bort kóstolni kell, amit mi is megteszünk búcsúzóul az Alföld síkjától. Érkezés az esti órákban.

 

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségei, szállás reggelivel, kísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás, Kerekegyházi Varga Tanyán bőséges ebéd és program díja, Hajós- pincelátogatás 5 féle bor kóstolása, harapnivalóval

A részvételi díj NEM tartalmazza: belépődíjak, idegenforgalmi adó, BBP – Betegség-, baleset- és a poggyászbiztosítás (megkötése belföldön nem szerződéskötési feltétel), egyágyas felár.

Belépődíjak: 3.050 Ft/fő (tájékoztató jellegű ár)

Egyágyas felár: 12 900 Ft/fő

Szállás: 4*-os hotel, 2-3 ágyas szobáiban igény szerint

Ellátás: reggeli

Felszállási helyek és időpontok

06:30 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

06:55 óra       Fertőszentmiklós, Elkerülő buszmegálló

07:10 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

07:30 óra       Csorna, Kórház előtti buszmegálló

08:00 óra       Győr, Városháza oldala járdasziget buszmegálló

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Aktualitások

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2020 Katalógus 2020

Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok