Partner ajánlataink
Új programjaink!

Körös-vidék -Gyula 2020.11.05-08/ 4 nap

Hajdúság és Nyírség 2020.11.12 - 15 / 4 nap

 
Értesítjük kedves utasainkat, hogy a világ valamennyi országa  utazásra nem ajánlott térségbe lett sorolva 2020. szeptember 01-től. A korlátozás 30 napig érvényes az alábbi utazási feltételekkel: Magyarországra visszaérkezve 2 hét házi karantén, vagy Magyarországon  készült  2 teszt szükséges, 2 nap eltéréssel, a tesztek kiértékeléséig házi karantén az előírás.
A fentiek miatt szeptemberre meghirdetett külföldi 1 és többnapos utazásainkat lemondjuk.
Minden érintett utasunkat értesítjük, kérjük türelmüket!
 
Tájékoztatjuk Kedves Utasainkat, hogy szervezett utazásaink körültekintően, naprakész információkkal felkészülten szervezzük, tervezzük. Egynapos utak esetében csak úgy lépünk országhatárt, ha utasainkat oda és hazaútban biztonsággal tudjuk szállítani, 14 napos karanténkötelezettség nélkül!!
Egynapos programok esetén biztosítani tudjuk, hogy ha ilyen intézkedések történnek értesítjük utasainkat és lemondjuk az utazást és a befizetett összegeket maradéktalanul visszafizetjük! Utas kérésre történő lemondás esetén továbbra is a szerződésben foglalt kötbérsáv van érvényben.
 
 
Utazások » Egynapos » Belföld » Magyar lovashagyományok – Bábolnai Ménesbirtok

Magyar lovashagyományok – Bábolnai Ménesbirtok

Indulás

2020. okt. 24.

Ár11.800 Ft/fő
Időtartam1 nap

Bábolna - Ászár - Pannonhalma

A délelőtti órákban érkezünk a magyar lovashagyományok egy fontos őrzőjéhez a Bábolnai Ménesbirtokra. A birtok arculatát az 1700-as évek építészeti elemei határozzák meg, vaskos falai között megelevenedik lovas történelmünk évszázados múltja. Csekonics József tábornok és főstrázsamester nevéhez fűződik a magyar állami ménestelepek létrehozása, így a bábolnai birtok létrejöttét is neki köszönhetjük. Kísérőnk segítségével visszatekintünk a fénykor hőseire, katonák és lovaik együtt vészeltek át sok ütközetet, közösen képviselték a nemzetet. Alkalmunk nyílik megismerkedni a lószerszámokkal és viselőjükkel is – arab telivérekkel és a „bábolnai” arabnak is nevezett Shagya-arab őshonos magyar lófajtával. A patinás lovarda épülete a lovak napi mozgatásának a helyszíne. De elmaradhatatlan kelléke a lovas világnak a kocsi, mely a közelben található Kocs településről kapta nevét. Az itteni gazdag gyűjtemény a kocsik több fajtáján keresztül a társadalomról is mesél. Végül pedig benézünk egy regionális lóugrató döntőjébe, hiszen ezen a hétvégén versenyhelyszín a Bábolnai Ménesbirtok. Megéhezve a kellemes sétától ebben a történelmi környezetben fogyasztjuk el közös ebédünket. Ebéd után jóllakottan indulunk tovább a közeli Ászárra, ahol a Mini Skanzen és a Jászai Mari-ház vár ránk. Jászai Mari, a Nemzeti Színház „nagyasszonya” ászári születésű, élettörténete még ennyi idő után is lebilincselő. Színésznőként a világirodalom legnagyobb karaktereit keltette életre. A délutánt Pannonhalmán az apátsági Arborétum és gyógynövénykertben zárjuk egy kis sétával. Növénytársulásai révén bemutatkozik a Kárpát-medence, Észak-Amerika, Kelet-Ázsia és a mediterrán hegyvidék is. Gyógynövénykertje pedig illatával eszünkbe juttatja nagyszüleink lassan újra éledező gyógyító tudását. Hazaérkezés a kora este.

A részvételi díj tartalmazza: buszköltség, közös ebéd, idegenvezető díja

A részvételi díj nem tartalmazza:  belépődíjak és belföldi BBP utasbiztosítás (megkötése NEM feltétel)


Belépődíj: 2.400 Ft/fő, kedvezményes: 2.100 Ft/fő (tájékoztató jellegű ár)
(Tartalmazza: ménesbirtok vezetés, mini skanzen, Jászai Mari-ház)

 

Felszállási helyek és időpontok:

07:40 óra        Sopron, vasútállomás, Spar oldala.

08:10 óra        Fertőszentmiklós, elkerülő buszmegálló

08:20 óra        Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló                 

08:45 óra        Csorna, Kórház előtti buszmegálló

09:10  óra       Győr, Városháza oldala – járdasziget

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Aktualitások

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2020 Katalógus 2020

Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok