Partner ajánlataink
Új programjaink!

Körös-vidék -Gyula 2020.11.05-08/ 4 nap

Hajdúság és Nyírség 2020.11.12 - 15 / 4 nap

 
Értesítjük kedves utasainkat, hogy a világ valamennyi országa  utazásra nem ajánlott térségbe lett sorolva 2020. szeptember 01-től. A korlátozás 30 napig érvényes az alábbi utazási feltételekkel: Magyarországra visszaérkezve 2 hét házi karantén, vagy Magyarországon  készült  2 teszt szükséges, 2 nap eltéréssel, a tesztek kiértékeléséig házi karantén az előírás.
A fentiek miatt szeptemberre meghirdetett külföldi 1 és többnapos utazásainkat lemondjuk.
Minden érintett utasunkat értesítjük, kérjük türelmüket!
 
Tájékoztatjuk Kedves Utasainkat, hogy szervezett utazásaink körültekintően, naprakész információkkal felkészülten szervezzük, tervezzük. Egynapos utak esetében csak úgy lépünk országhatárt, ha utasainkat oda és hazaútban biztonsággal tudjuk szállítani, 14 napos karanténkötelezettség nélkül!!
Egynapos programok esetén biztosítani tudjuk, hogy ha ilyen intézkedések történnek értesítjük utasainkat és lemondjuk az utazást és a befizetett összegeket maradéktalanul visszafizetjük! Utas kérésre történő lemondás esetén továbbra is a szerződésben foglalt kötbérsáv van érvényben.
 
 
Utazások » Körutazás » 2 - 4 napos » Körös-vidék - Gyula ÚJ!

Körös-vidék - Gyula ÚJ!

Indulás

2020. nov. 5.

Ár67.700 Ft/fő
Időtartam4 nap / 3 éj
  1. 1. nap: Reggeli indulást követően hagyjuk el a Dunántúlt és haladunk az egykori királyi Magyarország közepe felé. A Hármas-Körös holtágának partján találjuk Szarvas városát, melyet a „Körösök királynőjeként” is emlegetnek. Látnivalóinak egy része a folyó felé fordítja arcát, mint a Bolza-kastély vagy a szabadtéri színpad. De itt találjuk az egykori országos középpontot, a különleges mocsári növényzethez tartozó mocsári ciprusokat is. Érdemes kicsit eltávolodni a folyóparttól, az evangélikus templom és a szárazmalom is kötelező helyszínek a városka felfedezésekor. A szárazmalmot működése közben tekinthetjük meg! Innen Békéscsabára indulunk tovább, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

 

  1. 2. nap:  A mai nap délelőttjét Békéscsaba bejárásának szenteljük és kezdjünk is mindjárt a Munkácsy Múzeumban, melynek gyűjteménye 3 új képpel gazdagodott 2020 szeptemberében. A festészet egyik legnagyobb alakja családi szálakkal kötődött Csabához, nagybátyja egyengette itt a fiatal művész útját és fejlődését. A törökök távozása után szlovák családok telepedtek itt le, hogy az elnéptelenedett vidéken gazdálkodjanak. Tájházuk egy jómódú parasztgazda otthonába enged betekintést. Festett bútokaik, használati tárgyaik és templomuk időutazásra invitálnak bennünket. Dél körül az alföldi ízek ejtenek bennünket rabul Békésen, a helyi pálinkák mellé dukál egy kis kolbászos ízelítő is. A szomszédos Doboz község a Wenckheim család régi birtoka, kastélyuk ma iskolakánt működik, de a kastélyparkban épült családi kápolna szépsége révén – Ybl Miklós tervezése - nem maradhat ki a mai napból.

 

  1. 3.nap: A mai nap Gyuláról szól, ahol az ország egyetlen síkvidéki, épen megmaradt téglavárát találjuk. Ódon falai között közel 700 év történelme kacsint ránk a várnagyi lakosztállyal, a lovagteremmel, a fegyvertárral vagy akár a börtönnel. Merüljünk el a fénykorban vagy akár a török időkben a kiállítás tárgyainak segítségével! Egy ugrásra a vártól vár ránk a gyulai Almásy-kastély, ahol a modern technika segítségével újra életre kel a kastély. Látjuk a mindennapokat, hogyan élt itt a nemesség és hogyan dolgozott a cselédség a kulisszák mögött. Meg kell emlékeznünk Erkel Ferencről is, kinek szülőháza ma is áll és a Csigakert is megér egy sétát az őszi időszakban is. A délutáni órákban lehetőség nyílik a gyulai Várfürdőbe ellátogatni vagy visszatérni Békéscsabára. A fürdőprogramot választó utasokért megbeszélt időpontban visszamegyünk és természetesen hazavisszük a szállodába.

 

  1. 4.nap: Reggeli után ellátogatunk Makóra, mely település neve összenőtt az évszázadok alatt a legjobb minőségű vöröshagymával. Szerencsére elszánt gazdák még most is folytatják a hagyományt, mely világhírűvé a 19. század végén megrendezett brüsszeli világkiállításon vált. Ebédre visszatérünk Kondorosra, abba a csárdába, ahol Rózsa Sándor is többször megfordult, de Arany János és Erkel Ferenc is belekóstolt a szakács főztjébe. Elhagyva az Alföldet az késő esti órákban érkezünk haza.

 

 

Egyágyas felár: 12.100 Ft/fő

Belépők: 8.300 Ft/fő / kedvezményes 7.500 Ft/fő

Fakultatív fürdőzés a Várfürdőben 3.nap délután: 2650 Ft/fő/kedvezményes 2300 Ft/fő

Részvételi díj tartalmazza: utazási költség, szállás félpanziós ellátással, 4. napi ebéd, idegenvezető díja, útlemondási biztosítás.

Részvételi díj nem tartalmazza: belépődíjak, fakultatív Várfürdő belépő díját, BBP biztosítás.

 

szállás: Békéscsaba Hotel Fiume 3* ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)

indulás Sopron 07.00 óra, Kapuvár: 07.40, Győr 08.30 óra

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Aktualitások

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2020 Katalógus 2020

Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok