Partner ajánlataink

Kedves Utasaink!

Újra nyitva vagyunk, személyesen is várjuk Önöket irodáinkban!

Május hónaptól tervezetten belföldi utazásaink már indulhatnak, várjuk jelentkezéseiket!

Első, belföldi, korlátozott létszámú, tervezett utazásunk:

május 16. - JELI ARBORÉTUM

Az utazáshoz oltási igazolvány szükséges, és maszk használata kötelező!

 

 

Egy- és többnapos, 2021-es katalógusaink már letölthetők a jobb oldalsávból és nyomtatott formában már elvihető irodáinkból is (Győr és Kapuvár).

Partnerirodáinknál is keressék bizalommal!:

Sopron, Csorna, Győr: Ciklámen Tourist/ Correct Change

Sopron: Sister Travel

Győr: ÉTK PRINT Utazási Iroda

Mosonmagyaróvár: Volántourist

 

 

Utazások » Körutazás » 2 - 4 napos » Körös-vidék - Gyula

Körös-vidék - Gyula

Indulás

2021. júl. 15.

Ár98.600 Ft/fő
Időtartam4 nap / 3 éj
  1. 2021. július 15-18.
  2. (4 nap/3 éj)
  3.  Idegenvezető: Sümeghy Gyöngyi

 

  1. 1. nap: Reggeli indulást követően hagyjuk el a Dunántúlt és haladunk az egykori királyi Magyarország közepe felé. A Hármas-Körös holtágának partján találjuk Szarvas városát, melyet a „Körösök királynőjeként” is emlegetnek. Látnivalóinak egy része a folyó felé fordítja arcát, mint a Bolza-kastély vagy a szabadtéri színpad. De itt találjuk az egykori országos középpontot, a különleges mocsári növényzethez tartozó mocsári ciprusokat is, melyek a Szarvasi Arborétum büszkeségei. A Mini Magyarország a történelmi Magyarország legérdekesebb építészeti emlékeit tárja elénk. Érdemes kicsit eltávolodni a folyóparttól, az evangélikus templom és a szárazmalom is kötelező helyszínek a városka felfedezésekor. A szárazmalmot működése közben tekinthetjük meg! Innen Békéscsabára indulunk tovább, ahol elfoglaljuk szállásunkat. 

  2. 2. nap:  A mai nap délelőttjét Békéscsaba bejárásának szenteljük és kezdjünk is mindjárt a Munkácsy Múzeumban, melynek gyűjteménye 3 új képpel gazdagodott 2020 szeptemberében. A festészet egyik legnagyobb alakja családi szálakkal kötődött Csabához, nagybátyja egyengette itt a fiatal művész útját és fejlődését. A törökök távozása után szlovák családok telepedtek itt le, hogy az elnéptelenedett vidéken gazdálkodjanak. Tájházuk egy jómódú parasztgazda otthonába enged betekintést. Festett bútokaik, használati tárgyaik és templomuk időutazásra invitálnak bennünket. Dél körül az alföldi ízek ejtenek bennünket rabul Békésen, a helyi pálinkák mellé dukál egy kis kolbásztál is. A szomszédos Doboz község a Wenckheim család régi birtoka, kastélyuk ma iskolakánt működik, de a kastélyparkban épült családi kápolna szépsége révén – Ybl Miklós tervezése - nem maradhat ki a mai napból. Mielőtt visszatérünk Békéscsabára a Körösök összefolyásánál teszünk egy kellemes sétát.

  3. 3. nap: A mai nap Gyuláról szól, ahol az ország egyetlen síkvidéki, épen megmaradt téglavárát találjuk. Ódon falai között közel 700 év történelme kacsint ránk a várnagyi lakosztállyal, a lovagteremmel, a fegyvertárral vagy akár a börtönnel. Merüljünk el a fénykorban vagy akár a török időkben a kiállítás tárgyainak segítségével! Egy ugrásra a vártól vár ránk a gyulai Almásy-kastély, ahol a modern technika segítségével újra életre kel a kastély. Látjuk a mindennapokat, hogyan élt itt a nemesség és hogyan dolgozott a cselédség a kulisszák mögött. Meg kell emlékeznünk Erkel Ferencről is, kinek szülőháza ma is áll és a Csigakert is megér egy sétát az őszi időszakban is. A délutáni órákban lehetőség nyílik a gyulai Várfürdőbe ellátogatni vagy visszatérni Békéscsabára. A fürdőprogramot választó utasokért megbeszélt időpontban visszamegyünk és természetesen hazavisszük a szállodába. 

4. nap: Reggeli után ellátogatunk Makóra, mely település neve összenőtt az évszázadok alatt a legjobb minőségű vöröshagymával. Szerencsére elszánt gazdák még most is folytatják a hagyományt, mely világhírűvé a 19. század végén megrendezett brüsszeli világkiállításon vált. Városnézés után ellátogatunk a Lombkorona-sétányhoz, mely a Maros partjára épült.  Ebédünket a  Kondorosi Csárdában fogyasztjuk el, ahol Rózsa Sándor is többször megfordult, de Arany János és Erkel Ferenc is belekóstolt a szakács főztjébe. Elhagyva az Alföldet az késő esti órákban érkezünk haza.

 

 

Egyágyas felár: 18.000 Ft/fő

Belépők: 8.900 Ft/fő / kedvezményes 8.300 Ft/fő (tájékoztató jellegű ár)

Fakultatív fürdőzés a Várfürdőben 3.nap délután: 2650 Ft/fő/kedvezményes 2300 Ft/fő (tájékoztató jellegű ár)

Részvételi díj tartalmazza: utazási költség, szállás félpanziós ellátással, 4. napi ebéd, idegenvezető díja, útlemondási biztosítás.

Részvételi díj nem tartalmazza: belépődíjak, fakultatív Várfürdő belépő díját, BBP biztosítás.

 

szállás:  Munkácsy Hotel 4*- Békéscsaba

ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)

 

indulás Sopron 07.00 óra, Kapuvár: 07.40, Győr 08.30 óra

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

KATALÓGUS 2021 - többnapos utazások EGYNAPOS KATALÓGUS 2021

Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!

2021 évi ajánlatok

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok