Partner ajánlataink

2022 évi, többnapos programjaink listája már letölthető  a jobb oldali sáv jövő évi ajánlatok menüpontjából!

 Teljes kínálatunk január végéig feltöltésre kerül az utazások menüpontba. Nyomtatott katalógusunk tervezetten február közepén jelenik meg.

 

2022 - előfoglalási kedvezmény 3 vagy többnapos utakra:

 • - június 01-ig induló körutazásoknál a teljes részvételi díj 2022. február 28-ig történő befizetése esetén, 5% kedvezmény (max: 14 000 Ft/fő)
  - június 02-től induló körutazásoknál a teljes részvételi díj 2022. március 31-ig történő befizetése esetén, 5% kedvezmény (max: 14 000 Ft/fő)

 

Covid beutazási feltételekről a konzuli szolgálat honlapján tudnak tájékozódni, kiválasztva a célországot:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Várjuk Önöket személyesen kapuvári és győri irodánkban!

Partnereink Sopronban és Győrben: Sister Travel, Escort Tourist, Ciklámen Tourist,  Volánbusz, Ibusz, Gabbiano Travel, ÉTK Print

Utazások » Körutazás » 2 - 4 napos » Körös-vidék

Körös-vidék

Indulás

2022. júl. 6.

Ár78.600 Ft/fő
Időtartam4 nap / 3 éj
 1. 2022. július 06-09.
 2. (4 nap/3 éj)


 1. 1.nap
 2. Reggeli indulást követően haladunk az egykori királyi Magyarország közepe felé. A Hármas-Körös holtágának partján találjuk Szarvas városát, melyet a „Körösök királynőjeként” is emlegetnek. Látnivalóinak egy része a folyó felé fordítja arcát, mint a Bolza-kastély vagy a szabadtéri színpad, az egykori országos középpont, a Szarvasi Arborétum vagy a Mini Magyarország. Az evangélikus templom és a szárazmalom is kötelező helyszínek a városka felfedezésekor. Békéscsabán foglaljuk el szállásunkat.
 3. 2.nap
 4. A mai nap délelőttjét Békéscsabán a Munkácsy Múzeumban kezdjük. A törökök távozása után szlovák családok telepedtek itt le, hogy az elnéptelenedett vidéken gazdálkodjanak. Tájházuk egy jómódú parasztgazda otthonába enged betekintést. Délben Békésen az alföldi ízek ejtenek bennünket rabul, a helyi pálinkák mellé dukál egy kiadós hidegtál is. A szomszédos Doboz község a Wenckheim család régi birtoka, a kastélyparkban épült családi kápolna szépsége révén – Ybl Miklós tervezése - nem maradhat ki a mai napból. Napunk zárásaként a Körösök összefolyásánál teszünk egy kellemes sétát.
 5. 3.nap
 6. A mai nap Gyuláról szól, ahol az ország egyetlen, épen megmaradt téglavárát találjuk. Falai között közel 700 év történelme kacsint ránk a várnagyi lakosztállyal, a lovagteremmel, a fegyvertárral vagy akár a börtönnel. A gyulai Almássy-kastély a modern technika segítségével újra életre kel. Látjuk hogyan élt itt a nemesség és hogyan dolgozott a cselédség a kulisszák mögött. A városközpont a Százéves cukrászdával csábít bennünket egy kis pihenőre, majd innen Erkel Ferenc szülőházához megyünk. A család számára a régi iskola egyben lakóház is volt, ahol Erkel életútja kezdődött. A kiállítás zenei pályafutását relikviákon keresztül mutatja be. Visszatérve Békéscsabára egy családi kolbászkészítő üzemet keresünk fel, ahol lehetőség nyílik az igazi csabai kolbász beszerzésére is.
 7. 4.nap
 8. Reggeli után Mezőhegyesre utazunk. Az itt található ménesbirtok Mária Teréziának köszönhetően született meg. Itt született többek között a híres nóniusz lófajta, melyben a laikus szem is szívesen gyönyörködhet. Közös ebédünket a  Kondorosi Csárdában fogyasztjuk el, ahol Rózsa Sándor is többször megfordult. Az étterem mellett található gazdag gyűjtemény a betyárvilág mindennapjairól mesél, életre kelnek a legendák főhősei és az őket követő pandúrok is. Elhagyva az Alföldet az késő esti órákban érkezünk haza.

 

Részvételi díj: 78.600 Ft/fő

Egyágyas felár: 12.500 Ft

 

Belépődíjak: folyamatban...

 

Részvételi díj tartalmazza: utazási költség, szállást félpanziós ellátással, idegenvezető díját, útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza: belépődíjakat.

 

szálloda: 3*  (2-3 ágyas szobáiban)

ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Felszállási helyek és időpontok:

07:00 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

07:25 óra       Fertőszentmiklós Elkerülő buszmegálló

07:40 óra        Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

08:00 óra        Csorna, Kórház előtti buszmegálló

08:30 óra       Győr, városháza oldala-járdasziget

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

KATALÓGUS 2021 - többnapos utazások EGYNAPOS KATALÓGUS 2021

Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!

2022 évi, többnapos programajánlataink

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok