Partner ajánlataink
Új programjaink!

Körös-vidék -Gyula 2020.11.05-08/ 4 nap

Hajdúság és Nyírség 2020.11.12 - 15 / 4 nap

 
Értesítjük kedves utasainkat, hogy a világ valamennyi országa  utazásra nem ajánlott térségbe lett sorolva 2020. szeptember 01-től. A korlátozás 30 napig érvényes az alábbi utazási feltételekkel: Magyarországra visszaérkezve 2 hét házi karantén, vagy Magyarországon  készült  2 teszt szükséges, 2 nap eltéréssel, a tesztek kiértékeléséig házi karantén az előírás.
A fentiek miatt szeptemberre meghirdetett külföldi 1 és többnapos utazásainkat lemondjuk.
Minden érintett utasunkat értesítjük, kérjük türelmüket!
 
Tájékoztatjuk Kedves Utasainkat, hogy szervezett utazásaink körültekintően, naprakész információkkal felkészülten szervezzük, tervezzük. Egynapos utak esetében csak úgy lépünk országhatárt, ha utasainkat oda és hazaútban biztonsággal tudjuk szállítani, 14 napos karanténkötelezettség nélkül!!
Egynapos programok esetén biztosítani tudjuk, hogy ha ilyen intézkedések történnek értesítjük utasainkat és lemondjuk az utazást és a befizetett összegeket maradéktalanul visszafizetjük! Utas kérésre történő lemondás esetén továbbra is a szerződésben foglalt kötbérsáv van érvényben.
 
 
Utazások » Körutazás » 2 - 4 napos » Hajdúság és Nyírség - Hajdúk és tirpákok új!

Hajdúság és Nyírség - Hajdúk és tirpákok új!

Indulás

2020. nov. 12.

Ár81.700 Ft/fő
Időtartam4 nap / 3 éj

Grassalkovich-kastély, Munkácsy-trilógia, Máriapócs, tiszadobi Andrássy-kastély...

1. nap: Reggeli órákban hagyjuk el a Kisalföldet, hogy az ország másik felét, a Tiszántúlt felfedezzük. Félúton Hajdúszoboszló felé megpihenünk a gödöllői Grassalkovich-kastélynál, hogy évszázadokat visszalépve felidézzük a magyar történelem jeles alakjait. Az építtető Grassalkovich család Mária Terézia bizalmasa volt, akiknek Gödőllő sokat köszönhetett. A kiegyezést követően a magyar állam tulajdonába került és királyi pihenőnek alakították át. A társadalom legjelentősebb tagjai fordultak meg a kastély falai között, mint Mária Terézia, Kossuth Lajos, Ferenc József császár és Erzsébet királyné, majd Horthy Miklós. Utunkat folytatjuk az Alföld szíve felé, ahol a délutáni órákban elfoglaljuk szállásunkat Hajdúszoboszlón a Hotel Hungarospa szállodában – Korlátlan átjárás a Hungarospa gyógyfürdőbe és az Aqua Palace fedett élményfürdő használatát is tartalmazza az ár!

  1. 2. nap: A késő délelőtti órákban a helyi városnéző kisvonattal teszünk egy kört, hogy Hajdúszoboszló látványosságait megismerhessük. A nap többi részét Debrecenben és annak közvetlen környékén töltjük. A Déri Múzeum ad otthont a világ egyik leghíresebb trilógiájának – a Munkácsy-trilógiának. A 3 bibliai témájú képet a mester maga sem látta együtt, melyek Krisztus kereszthalálának előzményei és halálát drámai módon mutatják be. Tárlatvezetőnk segítségével nem kerüli el figyelmünket a legkisebb részlet sem. Festészet után jöjjön a Zsuzsi-vonat 17 km-es vonala ki a Hármashegyalja állomáshoz, ahol a késő ősz is rejteget természeti szépségeket. A közös szalonnasütés kint a természetben külön élmény. Utána visszatérünk a városba és megnézzük a Nagytemplomot és az egyetemi városrészt.

 

  1. 3. nap: FAKULTATÍV NAP! A mai napot akár a szálloda által nyújtott gyógyfürdőben vagy a fedett élményfürdőben is töltheti. De akár velünk is útra kelhet, hogy fakultatív kirándulás keretében közösen fedezzük fel az ország egyik különleges népcsoportját – tirpákok – és annak otthonát, a Nyírséget. A 18. században telepedett le itt a Felvidékről érkező szláv népcsoport, melynek nyelve és kultúrája keveredett a magyarral és sajátos jelleget öltött. Ezt a keveredést nagyon jól tetten érhetjük a Sóstói Falumúzeumban. A Nyíregyháza központjában találjuk a századfordulón felszentelt Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházat, az egykor a városban közlekedő villamosnak egy kocsiját valamint patinás középületeket. A közeli Máriapócs az ország egyik legnevesebb búcsújáró, így mi is ellátogatunk megnézni a Könnyező Mária kegyképét. A Nyírség rendkívül gazdag Szent László legendáit feldolgozó freskókban, ez alkalommal Laskod református templomában megörökített történet köti le figyelmünket.

 

  1. 4. nap: Reggeli után egészen még nem köszönünk el az Alföldtől, hiszen a tiszadobi Andrássy-kastélyt vétek lenne kihagyni. A kastély a mendemondák szerint Erzsébet királyné tiszteletére épült a Tisza partján, melynek építtetője a Monarchia első külügyminisztere, Andrássy Gyula volt. Hazafelé még Mezőkövesden megállunk, hiszen a Matyóföld díszes viselete mellett nem mehetünk csak úgy el.

 

Fakultatív nap díja: 4.700 Ft/fő + belépődíj.

Belépődíjak: 8.500 Ft/fő (tájékoztató jellegű ár, mivel az árak több esetben is a csoport létszámától függnek)

Egyágyas felár: 16.400 Ft

 

Felszállási helyek és időpontok

07:00 óra        Sopron, vasútállomás, Spar oldala.

07:25  óra        Fertőszentmiklós, elkerülő buszmegálló

07:40 óra         Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló                 

08:00 óra         Csorna, Kórház előtti buszmegálló

08:30  óra        Győr, Városháza oldala – járdasziget

 

 

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Aktualitások

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2020 Katalógus 2020

Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok