Partner ajánlataink

Kedves Utasaink!

Újra nyitva vagyunk, személyesen is várjuk Önöket irodáinkban!

Május hónaptól tervezetten belföldi utazásaink már indulhatnak, várjuk jelentkezéseiket!

Első, belföldi, korlátozott létszámú, tervezett utazásunk:

május 16. - JELI ARBORÉTUM

Az utazáshoz oltási igazolvány szükséges, és maszk használata kötelező!

 

 

Egy- és többnapos, 2021-es katalógusaink már letölthetők a jobb oldalsávból és nyomtatott formában már elvihető irodáinkból is (Győr és Kapuvár).

Partnerirodáinknál is keressék bizalommal!:

Sopron, Csorna, Győr: Ciklámen Tourist/ Correct Change

Sopron: Sister Travel

Győr: ÉTK PRINT Utazási Iroda

Mosonmagyaróvár: Volántourist

 

 

Utazások » Körutazás » 2 - 4 napos » Hajdúság és Nyírség - Hajdúk és tirpákok

Hajdúság és Nyírség - Hajdúk és tirpákok

Indulás

2021. júl. 1.

Ár105600 Ft/fő
Időtartam4 nap / 3 éj

Grassalkovich-kastély, Munkácsy-trilógia, Máriapócs, Hortobágy

 Idegenvezető: Móritz Adrienn

 

  1. 1. nap: Reggeli órákban hagyjuk el a Kisalföldet, hogy az ország másik felét, a Tiszántúlt felfedezzük. Félúton Hajdúszoboszló felé megpihenünk a gödöllői Grassalkovich-kastélynál, hogy évszázadokat visszalépve felidézzük a magyar történelem jeles alakjait. Az építtető Grassalkovich család Mária Terézia bizalmasa volt, akiknek Gödőllő sokat köszönhetett. A kiegyezést követően a magyar állam tulajdonába került és királyi pihenőnek alakították át. A társadalom legjelentősebb tagjai fordultak meg a kastély falai között, mint Mária Terézia, Kossuth Lajos, Ferenc József császár és Erzsébet királyné, majd Horthy Miklós. Utunkat folytatjuk az Alföld szíve felé, ahol a délutáni órákban elfoglaljuk szállásunkat Hajdúszoboszlón.

  2. 2. nap: A délelőtti órákban a helyi városnéző kisvonattal teszünk egy kört, hogy Hajdúszoboszló látványosságait megismerhessük. A nap többi részét Debrecenben és annak közvetlen környékén töltjük. A Déri Múzeum ad otthont a világ egyik leghíresebb trilógiájának – a Munkácsy-trilógiának. A 3 bibliai témájú képet a mester maga sem látta együtt, melyek Krisztus kereszthalálának előzményei és halálát drámai módon mutatják be. Tárlatvezetőnk segítségével nem kerüli el figyelmünket a legkisebb részlet sem. Utána sétára indulunk a városban és megnézzük a Nagytemplomot, a Református Kollégiumot, a Csokonai Színházat és az egyetemi városrészt. Festészet és városnézés után jöjjön a Zsuzsi-vonat 17 km-es vonala ki a Hármashegyalja állomáshoz, ahol a nyári délután egy teljes tücsökzenekarral és énekes madarak hadával varázsol el bennünket a természet lágy ölén.

  3. 3. nap: A mai napot akár a szálloda által nyújtott gyógyfürdőben vagy a fedett élményfürdőben is töltheti. De akár velünk is útra kelhet, hogy fakultatív kirándulás keretében közösen fedezzük fel az ország egyik különleges népcsoportját – tirpákok – és annak otthonát, a Nyírséget. A 18. században telepedett le itt a Felvidékről érkező szláv népcsoport, melynek nyelve és kultúrája keveredett a magyarral és sajátos jelleget öltött. Ezt a keveredést nagyon jól tetten érhetjük a Sóstói Falumúzeumban. Nyíregyháza központjában találjuk a századfordulón felszentelt Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházat, az egykor a városban közlekedő villamosnak egy kocsiját valamint patinás középületeket. A közeli Máriapócs az ország egyik legnevesebb búcsújáró helye, így mi is ellátogatunk megnézni a Könnyező Mária kegyképét. A Nyírség rendkívül gazdag Szent László legendáit feldolgozó freskókban, ez alkalommal Laskod református templomában megörökített történet köti le figyelmünket. 

4. nap: Reggeli után egészen még nem köszönünk el az Alföldtől, hiszen utunk a Hortobágyon vezet keresztül. A végleten síkság mindig a pásztorok és csikósok otthona volt, akiknek még ma is akad tennivalója a szürke marha gulyák, a ménes, a rackanyájak vagy kondányi mangalica által. A Matai Ménes 300 éves múltjával ragaszkodik a hagyományokhoz, melyekbe a pusztai fogatozással mi is be tudunk kukkantani. A pusztáról szóló megannyi vers életre kel előttünk. Jellegzetes állatai mellett hagyományos feketekerámiái is különlegessé teszik a Hortobágyot, mely névadó folyóján átívelő Kilenclyukú híd az Alföld egyik szimbóluma. Búcsúzóul fogyasszunk el egy ízletes hortobágyi húsos palacsintát és feledkezzünk rá a pusztai lét szépségére. Hazaérkezés a késő délutáni órákban.

 

A részvételi díj tartalmazza: az utazás költsége, az idegenvezetői díja, szállás félpanziós ellátással, sztornóbiztosítás, Hajdószoboszló kisvonat díja, Debrecen kisvonat, Hortobágyi Csárda- hortobágyi palacsinta díja.

A részvételi díj nem tartalmazza: belépődíjak, idegenforgalmi adó, fakultatív nap költsége, BBP – Betegség-, baleset- és a poggyászbiztosítás, melynek megkötése opcionális 170 Ft/nap/fő.

Fakultatív nap díja: 5.000 Ft/fő + 1.200 Ft/fő a belépődíj.

Egyéb belépődíjak: 8.700 Ft/fő (tájékoztató jellegű ár)

Egyágyas felár: 17.000 Ft

 

Szállás: Thermal Hotel Garden***

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Felszállási helyek és időpontok

07:00 óra        Sopron, vasútállomás, Spar oldala.

07:25  óra        Fertőszentmiklós, elkerülő buszmegálló

07:40 óra         Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló                 

08:00 óra         Csorna, Kórház előtti buszmegálló

08:30  óra        Győr, Városháza oldala – járdasziget

 

 

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

KATALÓGUS 2021 - többnapos utazások EGYNAPOS KATALÓGUS 2021

Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!

2021 évi ajánlatok

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok