Partner ajánlataink

 A nagy érdeklődésre való tekintettel új, 3. időpontban is lehetőség nyílik Garda-tavi programot foglalni! 2024.05.27-30. (4 nap/3 éj)

 2024.05.25! 2.időpont Bécs és a Schönbrunni-kastély!

 

Várjuk Önöket személyesen kapuvári és győri irodánkban!

Partnereink Sopronban és Győrben: Sister Travel, Escort Tourist, Ciklámen Tourist,  Volánbusz, Ibusz, Gabbiano Travel, ÉTK Print

Utazások » Körutazás » 2 - 4 napos » Varázslatos Zemplén és a Tisza

Varázslatos Zemplén és a Tisza

Indulás

2024. jún. 27.

Garantált indulás
Ár117.500 Ft/fő
Időtartam4 nap / 3 éj

idegenvezető: Hesztera Hanna

  1.  

    1. 1.nap Kora reggeli indulással magunk mögött hagyjuk a Dunántúlt és Mezőkövesdet keressük fel. A matyó kultúra kiemelkedő gyűjteménye nemcsak a ruházatra, hanem egyéb jellegzetes szokásokra is kitér. Ezután egy kis zempléni falu hívogat bennünket. Mád egyike a szőlőkultúrával szervesen összenőtt kis települések sorának, de most mégsem a bor miatt állunk meg, hanem zsidó örökségének megmaradt gyöngyszeme, a zsinagóga miatt. Monok történelmünk egyik legjelentősebb alakjának emlékét őrzi, hiszen Kossuth Lajos itt született. Szállás elfoglalása.

    2. 2.nap A délelőttöt Sárospatakon töltjük, ahol kihagyhatatlan a Református Kollégium értékes könyvtára, majd megnézzük a folyamatosan megújuló Rákóczi-várat. A vár Sub rosa termében titkos politikai találkozók zajlottak. Elköszönünk Sárospataktól és Sátoraljaújhelyen folytatjuk kirándulásunkat. Kazinczy neve itt összeforr a környékkel, emlékét a Kazinczy-kertben idézzük fel. A Magas-hegyen épült kilátóhoz libegővel jutunk fel. Délutánra Tokaj marad, ahol lehetőségünk van megkóstolni a világhírű Tokaji Borvidék nemes borait.

    3. 3.nap  A mai napot a Zempléni-hegységnek szenteljük. A Hernád medrét követve jutunk el Boldogkőváraljára, ahol a helyreállított Boldogkő vára mesél rablólovagokról, a hamis pénz veréséről ezer más történettel színesítve a délelőttöt. Ezt követően a vizsolyi Biblia nyomába eredünk, mely, mint első, magyar nyelvű Biblia, Károlyi Gáspár nevéhez fűződik. A környéken nagy hagyománya van a méhészetnek, így mi is felkeresünk egy fiatal helyi méhészt, ahol kedvünkre kóstolgathatunk. A Zemplén északi részén találjuk az újjászületett Füzéri-várat, ahol történelmünk újra megelevenedik – lovagterem, kápolna, korhű bútorzat.

    4. 4.nap Reggeli után búcsút veszünk a zempléni tájtól és a Tiszát követve jutunk el a Tisza-tóhóz. A látogatóközpontban ismerkedünk a Tisza világának egyediségével és a Tisza-tavi vízi sétányon végigsétálva a természet kézzel foghatóvá válik. Szabadidőben akár egy finom halételt is elfogyaszthatunk. Hazaérkezés a késői órákba

Részvételi díj:  117.500 Ft/fő

Egyágyas felár:  23.500 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza:
az autóbusz költségei, szállás félpanzióval, kísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj NEM tartalmazza:
belépődíjak, idegenforgalmi adót.

Belépődíjak:  28.000 Ft/fő (tájékoztató jellegű ár)

Szállás: 3 * szálloda

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Felszállási helyek és időpontok:

06:00 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

06:25 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

06:40 óra        Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

07:00 óra        Csorna, kórház előtti buszmegálló

07:30 óra       Győr, városháza oldala-járdasziget

 

 

 

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok