Partner ajánlataink

2022 évi, többnapos programjaink listája már letölthető  a jobb oldali sáv jövő évi ajánlatok menüpontjából!

 Teljes kínálatunk január végéig feltöltésre kerül az utazások menüpontba. Nyomtatott katalógusunk tervezetten február közepén jelenik meg.

 

2022 - előfoglalási kedvezmény 3 vagy többnapos utakra:

 • - június 01-ig induló körutazásoknál a teljes részvételi díj 2022. február 28-ig történő befizetése esetén, 5% kedvezmény (max: 14 000 Ft/fő)
  - június 02-től induló körutazásoknál a teljes részvételi díj 2022. március 31-ig történő befizetése esetén, 5% kedvezmény (max: 14 000 Ft/fő)

 

Covid beutazási feltételekről a konzuli szolgálat honlapján tudnak tájékozódni, kiválasztva a célországot:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Várjuk Önöket személyesen kapuvári és győri irodánkban!

Partnereink Sopronban és Győrben: Sister Travel, Escort Tourist, Ciklámen Tourist,  Volánbusz, Ibusz, Gabbiano Travel, ÉTK Print

Utazások » Körutazás » 2 - 4 napos » Zemplén csodái

Zemplén csodái

Indulás

2022. jún. 9.

Ár117.500 Ft/fő
Időtartam4 nap / 3 éj

Tokaj-Hegyalja, Sárospatak, Vizsoly

 1. 2022. június 09-12.

 

  1. 1.nap
  2. Kora reggeli indulással magunk mögött hagyjuk a Dunántúlt és elsőként a péceli Ráday-kastélyt keressük fel. A Ráday család művészetpártolóként figyelt az épület gazdag díszítésére, melyet a nagykönyvtárban, a díszteremben és a királyi termekben is jól láthatunk. Délután egy Tokaj melletti kis falu hívogat bennünket. Mád egyike a szőlőkultúrával szervesen összenőtt kis települések sorának, de a szőlő mellett azért érdemes kitérni egy ritka építészeti kincsre, a zsinagógára. Ezután a szomszédos Tállyán egy családi pincészetben ismerkedünk a szőlőművelés hagyományával, tudományával, majd az abból készült zamatos borral. Késő délután foglaljuk el szállásunkat.
  3. 2. nap
  4. A délelőttöt Sárospatakon töltjük, ahol kihagyhatatlan a Református Kollégium értékes könyvtára, majd megnézzük a folyamatosan megújuló Rákóczi-várat. A vár Sub rosa termében titkos politikai találkozók zajlottak. Makovetz Imre munkásságának kezdete is a városhoz köthető. Elköszönünk Sárospataktól és Sátoraljaújhelyen folytatjuk kirándulásunkat. A Magas-hegyen épült kilátóhoz libegővel jutunk fel. Kazinczy neve itt összeforr a környékkel, emlékét a Kazinczy-kertben idézzük fel. innen Füzérradványba utazunk, ahol a frissen felújított Károlyi kastélyra vagyunk kíváncsiak. A színes kiállítás segítségével visszarepülünk a kastély fénykorába. Mielőtt visszatérünk a szállásunkhoz, időzzünk el egy kicsit a kastély páratlan angolparkjában.
  5. 3.nap 
  6. A mai napot a Zempléni-hegységnek szenteljük. A Hernád medrét követve jutunk el Boldogkőváraljára, ahol a helyreállított Boldogkő vára mesél rablólovagokról, a hamis pénz veréséről ezer más történettel színesítve a délelőttöt. Ezt követően a vizsolyi Biblia nyomába eredünk, mely, mint első, magyar nyelvű Biblia, Károlyi Gáspár nevéhez fűződik. A környéken nagy hagyománya van a méhészetnek, így mi is felkeresünk egy fiatal helyi méhészt, ahol kedvünkre kóstolgathatunk. A szomszédos település Gönc hordójáról lett nevezetes, melyek a Tokaj-Hegyalján termelt aszú boroknál nélkülözhetetlenek voltak. Az itt élő husziták eltérő háztípusukkal ma is szembetűnő emlékeket hagytak hátra.
  7. 4.nap
  8. Reggeli után búcsút veszünk a zempléni tájtól és a Tisza felé fordulunk, hogy egy kis hajózással zárjuk kirándulásunkat Szabolcs és Tokaj között a Tisza egy 10 km-es vadregényes szakaszán. A tokaji kikötőből indulunk haza, érkezés a késő délutáni órákban órákban.

 

Részvételi díj:  117.500 Ft/fő

Egyágyas felár:  61.600 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza:
az autóbusz költségei, szállás félpanzióval, kísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj NEM tartalmazza:
belépődíjak, idegenforgalmi adót.

Belépődíjak:  folyamatban....

Szállás: 4* -os wellness szálloda

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Felszállási helyek és időpontok:

06:00 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

06:25 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

06:40 óra        Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

07:00 óra        Csorna, kórház előtti buszmegálló

07:30 óra       Győr, városháza oldala-járdasziget

 

 

 

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

KATALÓGUS 2021 - többnapos utazások EGYNAPOS KATALÓGUS 2021

Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!

2022 évi, többnapos programajánlataink

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok