Partner ajánlataink

2022 évi katalógusunk megjelent! Letölthető honlapunkról vagy irodáinkból elvihető.

 

2022 márciusától irodáinkban már bankkártyás fizetési lehetőség is rendelkezésre áll!

 

Covid beutazási feltételekről a konzuli szolgálat honlapján tudnak tájékozódni, kiválasztva a célországot:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Várjuk Önöket személyesen kapuvári és győri irodánkban!

Partnereink Sopronban és Győrben: Sister Travel, Escort Tourist, Ciklámen Tourist,  Volánbusz, Ibusz, Gabbiano Travel, ÉTK Print

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Dalmát tengerpart

Dalmát tengerpart

Indulás

2022. szept. 5.

Ár147.000 Ft/fő
Időtartam5 nap / 4 éj

Dalmát tengerpart - Zadartól Omisig

2022. szeptember 5- 9.

 

 1. 1. nap: Korai indulással sietünk a horvát főváros felé, ahol bőven hagyunk magunknak időt a magyar emlékekkel is rendelkező városra. Zágráb több királyunk által is kapcsolódik a magyar középkorhoz. Szent László alapította a zágrábi püspökséget és vele együtt a székesegyház építése is az ő nevéhez köthető. Kihagyhatatlan a belváros, mely feladatkörének megfelelően több negyedre szakadt. Közös sétával tárjuk fel a múlt emlékeit – Parlament, a Jelacic tér, a katedrális, Báni-palota, Dolac piactér és sok egyéb más. Kis szabadidő után folytatjuk utazásunkat a Dinári-hegységen át a tengerpart felé. Ez a páratlan hegyvidék több filmnek is forgatási helyszínéül szolgált, mint a Winettou-nak is. Szállás Zadar környékén. (2 éj)

 2. 2. nap: a mai napot fakultatív kirándulással töltjük a Kornati-szigetek közötti hajós kirándulással. A szigetcsoport közel 150 szigetéből alig találunk lakottat. A ma részben kopár felszínt régen erdők borították, melyeket egy, a törökök elleni flotta építésére áldozták fel. Azóta nemzeti park lett belőle, mely páratlan látvánnyal varázsolja el a hajós utazókat. Kikötve a szigetek egyikén fürdőzni is alkalmunk lesz, a hajón pedig ellátnak bennünket minden földi jóval – étel, italfogyasztás. A késő délutáni órákban térünk vissza a kikötőbe, majd a szállásra.

 3. 3. nap: Reggeli után Zadar látnivalói kötik le figyelmünket. Magyar emlékei mellett hangulatos utcácskái teszik vonzóvá a várost. Ókori múltját a római kori régészeti emlékek őrzik, melyet a gazdag középkor egyházi művészete váltott fel – Szt. Anasztázia-székesegyház. A Krka Nemzeti Park a természeti szépségek otthona, melyet részben a Krka-folyón hajókázva ismerünk meg. A hajókázást egy kellemes séta követi a Skradini-zuhataghoz, mely leglátványosabb tagja a vízlépcsőrendszernek. Napunkat a Krka-folyó torkolatában megbújó Sibenikben folytatjuk. Oltalmazó erődjei ma is impozáns látványt nyújtanak a romantikus, velencei stílusú belváros – városháza, loggia, Szt. Jakab-székesegyház - fölött. Szállás Trogir közelében (2 éj)

 4. 4. nap: Reggelit követően felfedezőútra indulunk a szigetre épült Trogirba. Az egykori velencei fennhatóság itt is egyértelmű a városfalat és a Kamerlengo-erődöt szemlélve. Az Unesco védelmét élvezi a Szt. Lőrinc-székesegyház és lenyűgöző kincstára, melyet mi is felkeresünk.  Split 2000 éves történelmével egy valódi ékkő, szintén unescos kincs. Az egykori császári palota Diocletianus császár idejéből, hajdani mauzóleum, ma székesegyház, a keresztelőkápolna és a pálmafás korzó örökre emlékezetünkben marad. Innen indulunk legdélebbi úticélunkhoz, Omisba. A Cetina-szurdok kapujában épült városka szűk belvárosa meredek sziklafal lábához épült. Hajóra szállva ismerkedünk meg a rejtett szurdokkal majd azt követően a gyalogosan járjuk be Omist. 

5. nap: Hazautunkat Pag szigetén szakítjuk meg, melyet egy híd segítségével érhetünk el. Ez a sziget az eddig megismertek szöges ellentéte, hiszen jórészt egy gyér növényzetű mészkővonulat. Fővárosa, Pag már a rómaiak idejében is lakott volt, mely időből a sakktáblaszerű utcahálózat maradt fenn, aprócska óvárosa a középkori várfala mögött húzódik meg. Gazdasága még ma is szervesen összefügg a tengersó lepárlásával. Köztes pihenőkkel hazaérkezés az esti órákban.

 Részvételi díj: 147.000 Ft/fő

Egyágyas felár: 26.600 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségei, szállás félpanzióval, kísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás

A részvételi díj NEM tartalmazza: belépődíjak, fakultatív nap díja, idegenforgalmi adó

 • BBP – Betegség-, baleset- és a poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra

Belépődíjak: 10 EUR/fő + 225 HRK/fő  (tájékoztató jellegű ár)

Fakultatív nap díja: kb . 20.000 Ft/fő

 

Szállás: 3* vagy 4* szálloda 2-3 ágyas szobákban

Ellátás:  félpanzió (reggeli és vacsora)

 

 1. Felszállási helyek és időpontok


 2. 05:00 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget
  05:30 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló
  05:50 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló
  06:05 óra       Fertőszentmiklós Elkerülő buszmegálló
  06:30 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

 

 

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Katalógus 2022

Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!

2022 évi, többnapos programajánlataink

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok