Partner ajánlataink

2022 évi, többnapos programjaink listája már letölthető  a jobb oldali sáv jövő évi ajánlatok menüpontjából!

 Teljes kínálatunk január végéig feltöltésre kerül az utazások menüpontba. Nyomtatott katalógusunk tervezetten február közepén jelenik meg.

 

2022 - előfoglalási kedvezmény 3 vagy többnapos utakra:

  • - június 01-ig induló körutazásoknál a teljes részvételi díj 2022. február 28-ig történő befizetése esetén, 5% kedvezmény (max: 14 000 Ft/fő)
    - június 02-től induló körutazásoknál a teljes részvételi díj 2022. március 31-ig történő befizetése esetén, 5% kedvezmény (max: 14 000 Ft/fő)

 

Covid beutazási feltételekről a konzuli szolgálat honlapján tudnak tájékozódni, kiválasztva a célországot:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Várjuk Önöket személyesen kapuvári és győri irodánkban!

Partnereink Sopronban és Győrben: Sister Travel, Escort Tourist, Ciklámen Tourist,  Volánbusz, Ibusz, Gabbiano Travel, ÉTK Print

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Lengyelországi körutazás

Lengyelországi körutazás

Indulás

2022. júl. 11.

Ár203.400 Ft/fő
Időtartam7 nap / 6 éj

2022. július 11-17. (7 nap/6 éj)

 

1. nap: Korai indulást követően hagyjuk magunk mögött Ausztriát majd Csehországot és érkezünk meg Lengyelországba. Ismerkedésünket a lengyel történelemmel az ország egyik legősibb településével, Wrocław-val kezdjük. Az ország egy része német hovatartozású volt, ami az építészetben is megmutatkozik – Fő tér díszes polgárházai, a gótikus Ó- és Újvárosháza, királyi rezidencia a hohenzolleri időkből, vagy akár a katedrális magasba törő tornyaival sok más egyházi épülete mellett. Egyetemének az egykori jezsuita kolostor adott kulturális alapot, melynek belső terei, mint az Aula Leopoldina és a kápolna különleges szépségűek. Útközben a több mint 600 ún. „wroclawi törpékből” többet is lencsevégre kaphatunk. Szállás elfoglalása Wroclaw környékén.

  1. 2. nap: Reggeli után tovább indulunk Poznańba. Reneszánsz óvárosa az egykori vásártér köré épült. A városháza óratornyán két legendás kecske is felbukkan a déli harangozáskor. A hajdani Jezsuita Kollégium és a Fő tér fölött épült vár és a belvároson kívül eső Szt. Péter és Pál-főszékesegyház a királysírokkal sem maradhat ki. Kora délután érkezünk meg utunk következő fénypontjához. Toruń unescos városként ezernyi csodát rejteget számunkra. A Visztula-parti város tagja volt a Hanza-szövetségnek, amely mesés gazdagságot hozott. A téglagótika egyik jellegzetes épülete a Városháza, akárcsak a katedrális. A zömök, dísztelen épület belül légies és fénylő. Az egyik festményen a város szülöttje, Kopernikusz alakja is felbukkan. Szállás elfoglalása Toruń környékén.

  2. 3. nap: Reggeli után tovább Gdanskba utazunk, mely fekvésének köszönhetően kapu volt a Balti-tenger felé. Szemezzünk a látnivalók között – városkapuk, birodalmi városháza, Fegyvertár, Artus-udvar, Filharmónia épülete, Nagy Malom, Neptun-kút és számos egyházi épület. A letisztult szépségű Mária-székesegyház szárnyas oltára, orgonája és csillagászati órája kiemelkedő művészi értéket képvisel. A „Gdanszki aranyvíz” néven ismert likőr jó vásárfia is lehet. A délutánt szabadprogramként a városban is töltheti vagy felkeresi velünk a lengyel Keleti-tenger legjelentősebb fürdőjét. Sopot egykori halászfaluból tengeri levegője révén gyógyhellyé vált. Sétáljon végig a mólón, vagy mezítláb a tengerparton. Szállás elfoglalása Gdansk környékén.

  3. 4. nap: Reggeli után elindulunk Malborkba, hogy felfedezzük a Német Lovagrend központját, mely az Unesco védelmét élvezi. A kezdetben karitatív feladatokat ellátó rend végül egy hatalmi gépezetté nőtte ki magát, így szükségessé vált egy központ kialakítása, mely már látványában is erőt sugároz. Belső terei és kiállításai erről a fénykorról mesélnek. A délutánt a Mazuri-tóvidéknek szenteljük. Az Elbląg-csatornán meghökkentő technikai megoldással találkozunk. Hajózott már valaha füvön. Itt ezt megteheti, hiszen zsilipek helyett a hajót öt alkalommal emelik sínekre és így hidalják át a jelentős szintkülönbséget. Hajózva az emberi találékonyság és a természet sokszínűsége varázsol el bennünket. Szállás elfoglalása Ostroda környékén.

  4. 5. nap: Ma az ország fővárosát vesszük célba. A milliós Varsóban a múlt és a jelen találkozik. Régi királyi rezidenciája, a piactér, a Városháza és a sgraffitós patríciusházak keverednek a 20. század modern építészetével, mint amilyen a Kultúrpalota. A város zöld szigeteinek legszebbje a Łazienki-park Chopin szobrával és több historikus palotával vagy a Wilanow-kastély kertjével. Szállás elfoglalása Varsóban.

  5. 6. nap: Késő délelőtt érkezünk a sziléziai Chęstochowaba. A ma is működő pálos kolostor őrzi az ország legbecsesebb kegytárgyát, a Fekete Madonnát. Hívők milliói zarándokolnak el ide, hogy fohászkodjanak a csodatévő Madonnához. Innen Krakkóba indulunk, ahol délután az egykori királyi székhely jelképeivel ismerkedünk. Posztócsarnok és tágabb környezete a város gazdasági és vallási központját is jelentette. A gótikus Mária-templom legnagyobb kincse a Mária halálát és mennybemenetelét bemutató, gazdagon faragott Stoss-oltár. A Jagelló Egyetem Európa első egyetemeinek egyike. Végül ne feledkezzünk meg a zsidó negyedről sem. Szállás elfoglalása Krakkóban.

7.nap Még mielőtt elbúcsúznánk Krakkótól és Lengyelországtól, a királyi várnegyed kerül sorra. A Visztula fölé emelkedő Wawelből irányították a lengyel királyok az ország ügyeit. Székesegyháza a nemzet nagyjaira emlékeztet, a királyi palota kincstára és fegyvertára pedig a középkori lengyel művészetet tárja elénk. A déli órákban indulunk haza, érkezés az késő este.

 

Részvételi díj: 203.400 Ft/fő

Egyágyas felár: 61.500 Ft

 

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségei, szállás félpanzióval, kísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás.

 

A részvételi díj NEM tartalmazza: belépődíjak, idegenforgalmi adó, BBP – Betegség-, baleset- és a poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra

Belépődíjak: folyamatban...

 

Szállás: 3*  szállodák  (2-3 ágyas szobákban)

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Felszállási helyek, időpontok:

05.00 óra Sopron, Vasútállomás, Spar oldala parkoló

05.25 óra Fertőszentmiklós, elkerülő

05.40 óra Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

06.00 óra Csorna, Kórház előtti buszmegálló

06.30 óra Győr, Városháza oldala-járdasziget

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

KATALÓGUS 2021 - többnapos utazások EGYNAPOS KATALÓGUS 2021

Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!

2022 évi, többnapos programajánlataink

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok