Partner ajánlataink

2025.év újdonsága:  Mallorca,– télből tavaszba a mandulavirágok közé / Repülős utazás!

Várjuk Önöket személyesen kapuvári és győri irodánkban!

Partnereink Sopronban és Győrben: Sister Travel, Escort Tourist, Ciklámen Tourist,  Volánbusz, Ibusz, Gabbiano Travel, ÉTK Print

Utazások » Körutazás » 2 - 4 napos » Mediterrán Dunántúl -Pécs és környéke

Mediterrán Dunántúl -Pécs és környéke

Indulás

2024. okt. 4.

Garantált indulás
Ár81.500 Ft/fő
Időtartam3 nap / 2 éj

idegenvezető: Móritz Adrienn

    1. 1.nap: Kora reggel indulunk a Balaton érintésével az ország mediterrán vidékére. Egy rövid pihenő erejéig megállunk az Orfűi-tavaknál, mely a környék egyik kedvelt kirándulóhelye. De igazi célunk ma Pécs, mely számtalan látnivalóval fogadja az idelátogatókat. Felbecsülhetetlen kincseinek egyikét az ókeresztény sírkamrák jelentik, melyek az ókori Pécset tárják fel előttünk. Az elegáns Székesegyházat Pollack Mihály és Lotz Károly állították helyre és díszítették historizáló stílusban. A Fő tér a török hódoltság emlékét őrzi a dzsámival. A Városháza, az egykori Hamerli-palota, a színház, valamint több díszes polgári ház is megér egy rövid sétát a belvárosban. Szabadidő után elfoglaljuk a szállásunkat Pécs szívében.

    2. 2.nap Első állomásunk Máriagyűd, mely egy talált Mária-szobornak köszönhetően jelentős kegyhellyé vált. Tiszteletére már ezer éve zarándokok sokasága érkezik a mindig megújuló templomhoz. Siklósi-vár a mindenki által ismert Tenkes kapitánya filmből jól ismert. A reneszánsz hadi építészet egyik épen megmaradt emlékét helyi vezető segítségével járjuk be. Végül az apró Villánykövesd következik, melyet nevezhetünk a Villányi Borvidék rejtett kincsének is. Pincesora 200 éves múltra tekint vissza, mely egyedisége ma védett kulturális érték. Innen Mohácsra utazunk, ahol a Busóudvarban betekintést nyerhetünk a busójárás hagyományába és a sokacok világába. Visszatérünk a szállásra.

    3. 3.nap: Reggeli után visszatérünk Pécsre, hogy a Zsolnay Kulturális Negyed sorra kerülhessen. A felújított negyed kiállításokkal és egy látványmanufaktúrával várja a látogatókat, melyek révén bepillanthatunk a Zsolnay-család múltjába és sikereibe. Zsolnay Mauzóleum kihagyhatatlan helyszíne Pécs külvárosának. Zsolnay Vilmos a porcelángyár területén jelölte ki végső nyughelyét, tele szabadkőműves-szimbólumokkal. Hazaérkezés az esti órákban.

  1. Részvételi díj: 81.500 Ft/fő

Egyágyas felár: 15.500 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségei, szállás félpanzióval, kísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítást, Pécs ókeresztény csoportos vezetés díját, Siklós vár csoportos vezetés díját

A részvételi díj NEM tartalmazza: belépődíjakat,  idegenforgalmi adót.

Belépődíjak: 17.500 Ft/fő (tájékoztató jellegű ár-2023-as ár)

 

Szállás: 3 *-os szálloda, /2 ágyas szobákban/

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Felszállási helyek és időpontok:

05:30 óra        Sopron, vasútállomás, Spar oldala.

05:55 óra        Fertőszentmiklós, elkerülő buszmegálló

06:10 óra        Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló                 

06:30 óra        Csorna, Kórház előtti buszmegálló

07:00  óra       Győr, Városháza oldala – járdasziget

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok