Partner ajánlataink

2023-as katalógusunk megjelent! A jobb oldali katalógusok oldalsávból már letölthető,  megtekinthető.

 

 Irodáinkban bankkártyás fizetési lehetőség is rendelkezésre áll!

 

Várjuk Önöket személyesen kapuvári és győri irodánkban!

Partnereink Sopronban és Győrben: Sister Travel, Escort Tourist, Ciklámen Tourist,  Volánbusz, Ibusz, Gabbiano Travel, ÉTK Print

Utazások » Körutazás » 2 - 4 napos » Somogy legszebb tájai

Somogy legszebb tájai

Indulás

2023. jún. 16.

Ár74.730 Ft/fő
Időtartam3 nap / 2 éj

idegenvezető: Gőgh Tibor

  1. 2023.06.16-18. (3nap/2éj)
  2. 1.nap Reggeli indulást követően hagyjuk magunk mögött a Kisalföldet és a Balaton déli partján Balatonfenyvesre érkezünk. Innen indul az ország egyik kisvasútja, mely valamikor gazdasági vonalként volt hasznos. Az idővel újjászületett vasútvonal ma a berkek világát tárja elénk, melynek változatos növényvilága ekkor a legszebb. Vonatozás után megállunk Niklán, ahol Berzsenyi Dániel felnőtt éveit töltötte. Az emlékházként berendezett lakóházban kiállított személyes tárgyak pontos képet adnak a hazafias költőről. Következő állomásunk a Bőszénfai Szarvasfarm. Traktorra pattanunk, így könnyen bejárhatjuk a hatalmas területet, közben gímszarvasok százait láthatjuk természetes környezetükben. Szállás elfoglalása.

  3. 2.nap A mai napon Somogyország fővárosára szenteljük részben az időnket. Kaposvár a Kapos-folyó mellékére épült palánkvárból nőtte ki magát egy mai kulturális központtá. Ellátogatunk a Csíky Gergely Színházba, megnézzük Rippl Rónai gyűjteményt és a Somogyi Kincsestárat valamint sétát teszünk a felújított belvárosban. A vidék paraszti világát a Szennai Skanzen – parasztházak és kazettás templom - mutatja be, ahol gyorsan kiderül, hogy Somogyban csak nehéz munkával lehetett fennmaradni. Innen Szigetvárra utazunk,  visszaemlékezünk a török hódoltság időszakára – Zrínyi-vár, dzsámiból lett Szt. Rókus-templom és a város határában épült Magyar-török Barátság Park. Visszatérünk a szállásra.

  4. 3.nap Szállásunkat elhagyva a Balaton felé indulunk, hiszen Somogy északi tája már a tó partja. Ellátogatunk a balatonboglári Gömb-kilátóhoz és egy sétára megállunk Siófokon is. Ezt követően a frissen megszépült Dégi-kastélyban várnak bennünket, ahol egy kísérő segítségével a Festetics Antal nagyratörő terveinek köszönhetően korának legmodernebb birtokközpontja valósulhatott meg. Pollack Mihály klasszicista épülete és a hozzá tartozó angolpark ma is lenyűgözi a látogatót. Hazaérkezés az esti órákban.

  5. Részvételi díj: 74.730 Ft/fő
 1. Egyágyas felár: 19.600 Ft/fő

  Belépődíjak: 9.000 Ft/fő (tájékoztató jellegű ár)

 2.  

  Szállás: 3* szálloda (2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban)

  Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

  A részvételi díj  tartalmazza: az autóbusz költségeit, a szállást félpanzióval, a csoportkísérő idegenvezető díját, a parkolást, az úthasználati díjakat, audio-guide használatot az utazás teljes időtartamára és az útlemondási biztosítást.

  A részvételi díj nem tartalmazza: a belépődíjakat, turistaadót és a betegség-, baleset-és poggyászbiztosítást. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

  Felszállási helyek, időpontok:

  06.30 óra Győr, Városháza oldala – járdasziget

 3. 07.00 óra Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

  07.20 óra Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

 4. 07.35 óra Fertőszentmiklós, Elkerülő (Coop) buszmegálló

   08.00 óra Sopron, Vasútállomás - Spar oldala

Hazaútban első állomás Győr majd végül Sopron

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok