Partner ajánlataink

2022 évi katalógusunk megjelent! Letölthető honlapunkról vagy irodáinkból elvihető.

 

2022 márciusától irodáinkban már bankkártyás fizetési lehetőség is rendelkezésre áll!

 

Covid beutazási feltételekről a konzuli szolgálat honlapján tudnak tájékozódni, kiválasztva a célországot:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Várjuk Önöket személyesen kapuvári és győri irodánkban!

Partnereink Sopronban és Győrben: Sister Travel, Escort Tourist, Ciklámen Tourist,  Volánbusz, Ibusz, Gabbiano Travel, ÉTK Print

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Puglia – az olasz csizma sarka - Új program!

Puglia – az olasz csizma sarka - Új program!

Indulás

2022. okt. 1.

Ár243.300 Ft/fő
Időtartam8 nap / 7 éj

Puglia – az olasz csizma sarka

 1. 2022.10.01. - 10.08.   (8nap/7éj)

 

 1. 1.nap Korai indulást követően igyekszünk Olaszország felé. Rendszeres pihenőkkel érjük el szállásunkat Pesaro környékén.

 2. 2.nap Utunkat folytatjuk a csizma sarka felé. A késő délelőtti órában már Termoliban vagyunk, mely ízelítőként szolgál, hogyan is festenek a dél-olasz települések. Apró óvárosa egy kis félszigetre épült, melyet a német-római császár által építtetett vár őriz ma is. Innen tovább Traniba utazunk, mely szintén egy erődített kikötő. Katedrálisa a püspök politikai hatalmát is jelképezte, mely világító fehér mészkövével jól illik a sikátoros óvároshoz. Továbbutazás szállásunkra Bisceglie környékén.

 3. 3.nap Szállásunkat elhagyva Puglia jelképét, a Castel del Montet keressük fel. Mint egy kőkorona vigyázta évszázadokig a dombos tájat. Igazán katonai szerepe nem volt, sokkal inkább a szimbolika és a tudományos ismeretek teszik megdöbbentővé a mai ember számára. Bari a régió fővárosaként lüktető életű kikötő, ahol Szent Miklós ereklyéit őrzik. A várost védő normann erőd a katonai építészet egyik gyöngyszeme, mely mögött az óváros labirintusszerű utcái sétára hívogatnak. Nem szabad elfelejtenünk a város ízeit sem, a kávé mellé tipikus helyi aprósütemény dukál. Továbbutazás a szállásra, de útközben még megállunk a romantikus Polignanoban. Szállás Ostuni környéke (3 éj)

 4. 4.nap Ostuni, a „fehér város”, mint egy fészek épült a dombtetőn, kacskaringós utcácskáit a görögök építették Hannibál pusztítása után. Ezután a barokkváros, Lecce következik, ahol a római korra az amfiteátrum emlékeztet. Fallal körülvett óvárosának szíve a katedrális, melynek remekművei márvány helyett papírmaséból készültek. Ez a művészeti ág egyedülálló világszerte, érdemes egy kis műhelybe is betekinteni. Szűk utcáiban paloták, mint magánerődök sorakoznak egymás mellett. Ezután Puglia legdélebbi pontja, Santa Maria di Leuca vár ránk. A középkorban itt szálltak hajóra a Szentföldre tartó zarándokok. A tengerparton épült Otranto egy kis ékszekdoboz. Katedrálisának mozaikpadlóján találkozunk Noéval, Nagy Sándorral, de a Paradicsom és a Pokol is helyet kapott itt. Szabadidő után visszatérünk a szállásra.

 5. 5.nap A délelőttöt Alberobellonak szenteljük. A régió másik jelképévé vált trullikkal találkozunk itt, melyek kölünleges formájú kősapkás lakóházak. A legenda szerint egy fifikás, de adócsaló gróf emlékét őrzik ezek a kőházacskák, melyeknek tetején ősi jeleket találunk. A környék boráról, mandula, valamint cseresznyefáiról lett híres, így mi is belekóstolunk ebbe a zamatos világba. A délutánt a tengerparton töltjük, a kellemes vízhőmérséklet még egy kis fürdőzést is megengedhet. Visszatérünk a szállásra.

 6. 6.nap Elhagyva a szállást Materaba indulunk. Az unescos védettséget élvező város hírét a fennmaradt barlanglakásoknak köszönheti. A város kettős arculatú, hiszen a jómódúak palotái mellett a domboldalba vájt barlanglakások – sassi - óriási kontrasztot mutatnak. Gyalogosan fedezzük fel a várost, felkeresve a Felsővárosban a katedrálist, a városházát és a Fő teret, majd leereszkedünk az Alsóvárosba. Ez volt a szegények birodalma, sziklába vájt lakásokkal és kápolnákkal, melyek még ma is működnek. Közben kóstolgatásra is szakítunk időt – különleges kenyér, foccaccia, töltött füge és sok más finomság. Szállás Pescara környékén

 7. 7.nap A nap első állomása Loreto, ahol a Szent Család otthonát, a Szent Házat őrzik. A legenda szerint angyalok repítették ide Palesztínából a kis kőházat, melyből zarándokhely alakult. Mária ebben a házacskában fogadta a hírvivő Gábriel arkangyalt. Eltávolodva a tengerparttól Urbinoban folytatjuk a napot. Az urbinoi herceg korának legnagyobb mecénása volt, aki még Raffaellot is támogatta. Legfőbb látványosságai közé tartozik Raffaello szülőháza, a hercegi palota, várkapuk. Szállás elfoglalása Rimini közelében.

 8. 8.nap A mai napunk már csak a hazautazásról szól, visszagondolhatunk az élményekre, a sok látnivalóra. Hazaérkezés az esti órákban.

  1. Részvételi díj: 243.300 Ft/fő

   Egyágyas felár: 60.000 Ft/fő

   Belépődíjak: 21 EUR /fő (tájékoztató jellegű ár)

   Szállás: 3* szálloda (2-3 ágyas  szobáiban)

   Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

    

   A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit, a szállást félpanzióval, a csoportkísérő idegenvezető díját, az úthasználati díjakat,  és az útlemondási biztosítást.

   A részvételi díj nem tartalmazza:  a belépődíjat, a turistaadót és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

  Felszállási helyek és időpontok:


 9. 04:30 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget
  05.00 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló
  05:20 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló
  05:35 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló
  06:00 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

  1.  

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Katalógus 2022

Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!

2022 évi, többnapos programajánlataink

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok