Partner ajánlataink

2025.év újdonsága:  Mallorca,– télből tavaszba a mandulavirágok közé / Repülős utazás!

Várjuk Önöket személyesen kapuvári és győri irodánkban!

Partnereink Sopronban és Győrben: Sister Travel, Escort Tourist, Ciklámen Tourist,  Volánbusz, Ibusz, Gabbiano Travel, ÉTK Print

Utazások » Körutazás » 2 - 4 napos » Firenze, Toszkána kulturális központja

Firenze, Toszkána kulturális központja

Indulás Betelt

2024. okt. 17.

Ár130.000 Ft/fő
Időtartam4 nap / 3 éj

idegenvezető: Sümeghy Gyöngyi

 

      1.  

        1. 1.nap Korai indulással haladunk Olaszország felé. Utunkat Udineben szakítjuk meg, ahol egy városnéző sétával sorra vesszük a látványosságokat. Ismerkedjünk meg a Piazza Libertá épületeivel – Loggia del Lionello, óratorony és a dóm. Továbbutazás a Firenze közeli szállásra.

        2. 2.nap Reggeli után felfedezőútra indulunk Firenze belvárosában, de ideje nemcsak külső szemlélőnek lenni ebben a varázslatos városban, hanem nézzünk a kulissza mögé is! Első helyszínünk a Santa Maria Novella-templom, ahol az ifjú tanonc Michelangelo is szerephez juthatott. Felkeressük a Davanzati-palotát, mely a hamisítatlan középkorba repíti vissza a látogatót. Utunkat folytatjuk – Ponte Vecchio, Palazzo Vecchio és az Uffizi, aztán a Santa Croce-templom, vagyis a toszkán Pantheon. Délután irány a Palazzo Pitti! Számtalan kiállítás tárja elénk a gazdag múltat, aprólékosan dekorált falak között mintha magunk is a Medici család tagjai lennénk. Szabadidő után visszatérünk a szállásra.

        3. 3.nap Ma folytatjuk a várossal való ismerkedést. Mi is hiányzik még? Kezdjünk az Uffizi Képtárban (tárlatvezetéssel), mely eredetileg irodaépületnek épült, aztán irodából gyorsan képtár lett, ahol a Mediciek által gyűjtött kincseket helyezték el. Ez a reneszánsz művészet leggazdagabb tárháza, Giotto, Lippi, Boticelli, Leonardo da Vinci, Signorelli, Dürer, Cranach és még számtalan mester kapott itt helyet. Szabadidőben érdemes egy kicsit megpihenni egy-két finom falat mellett és erőre kapva az egyházi központ, majd a Medici-negyed következik. A dóm világhírű kupolája valódi mestermű, a keresztelőkápolna kapuja mintha a Paradicsomba vezetne. A Medici-negyedben pedig a hatalmas családi kápolna és a Medici-Ricardi-palota vár ránk. Késő délután térünk vissza szállásunkra.

        4. 4.nap Reggeli után elhagyjuk Toszkánát és észak felé fordulunk. Ma nem a megszokott útvonalat választjuk, hanem kimegyünk még a tengerpartra Velence közelében. Chioggia az Adria legnagyobb halászati központja, apró kis sikátorai miatt pedig „mini Velencének” is nevezik. Hazaérkezés az esti órákban.

         

    1. Részvételi díj: 130.000 Ft/fő

      Egyágyas felár: 23.000 Ft/fő

      Belépődíjak: 110 EUR /fő (tájékoztató jellegű ár)

      Szállás: 3* szálloda

      Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

       

      A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit, a szállást félpanzióval, a csoportkísérő idegenvezető díját, az úthasználati díjakat,  és az útlemondási biztosítást.

      A részvételi díj nem tartalmazza:  a belépődíjat, a turistaadót és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

     

    Felszállási helyek és időpontok:

    04:30 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

    05.00 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

    05:20 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

    05:35 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

    06:00 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

     

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok