Partner ajánlataink

A nagy érdeklődésre való tekintettel új, 3. időpontban is lehetőség nyílik Garda-tavi programot foglalni! 2024.05.27-30. (4 nap/3 éj)

Szintén új, 3. pótidőpont: Bécs-Pozsony hajókázás 2024.08.27. (kedd)

 

2024.év újdonsága Dánia és a csodálatos norvég fjordok világa- luxuskomppal, félpanzióval

időpont: 2024.08.05-16.

 

Várjuk Önöket személyesen kapuvári és győri irodánkban!

Partnereink Sopronban és Győrben: Sister Travel, Escort Tourist, Ciklámen Tourist,  Volánbusz, Ibusz, Gabbiano Travel, ÉTK Print

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Fekete-erdő és Elzász

Fekete-erdő és Elzász

Indulás

2024. júl. 6.

Ár232.000 Ft/fő
Időtartam6 nap / 5 éj

1 hölgy utasunk társítást vállal!

idegenvezető: Pajter Martina

 1. 2024.07.06.-11.  (6nap/5éj)
 2.  

  1. 1.nap Korán indulunk, Németország vár ránk Augsburg városával, mely a Fugger névvel nőtt össze. Legfontosabb látnivalói közé tartozik a Fuggerei, a városháza tanácsterme és a dóm magasba törő csúcsai is. Szállás elfoglalása.

  2. 2.nap A közeli Ulm jelképe a dóm, melynek templomtornya egyben a világ legmagasabb templomtornya. Elsétálunk a Duna mentén épült halásznegyedbe, melynek favázas házai a világháború után újjászülettek. A gazdagon díszített Városháza nemcsak a politikai élet, hanem csillagászati órájának köszönhetően a tudomány helyszíne is volt. Tübingen már a Fekete-erdő peremén található. Egyeteme évszázadokig befolyásolta a városka megítélését, díszes, favázas házai között Európa legrangosabb sarjai fordultak meg. Ezután a hegyvidék belseje felé indulunk, az ország legmagasabb vízesését járjuk be. A tribergi vízesés több lépcsőfokon bukkan át, egy gyalogos ösvényen követjük a folyó medrét. Szállás elfoglalása

  3. 3.nap Reggeli után a Fekete-erdő déli csücskében elterülő Freiburgba indulunk. Katedrálisának faragott díszei még az ördögöt is elijesztették. A Régi és az Új Városháza a gazdagság szimbólumai voltak. A Rajna túloldalán már Colmar kincsei között válogatunk. Az Unterlinden Múzeumban őrzik a világ egyik legértékesebb oltárját, melyet nekünk is látnunk kell. Az egykori Kereskedőházban a tokaji borra is kitérünk, majd gyönyörködhetünk a csatornákkal szabdalt Petite Venice negyed színes, favázas házaiban. Elzász a bor hazája is, melyre Riquewihrben térünk ki. Itt lehetőségünk nyílik megkóstolni a zamatos elzászi borokat. Visszatérünk szállásunkra. 

  4. 4.nap Mai napunk Straßburg környezetét tárja elénk. A szigetre épült óváros szíve a dóm, hárfahúros gótikus építészete igazán lebilincselő. Elsétálunk a Petite France negyedébe, ahol régen cserzővargák telepedtek le. Az Európai-negyedet már sétahajóról láthatjuk. Elhagyva a várost a Vogézek egyik magaslatát vesszük célba. Saint Odile kolostorától felejthetetlen kilátásban lehet részünk a Rajna völgyére. A kolostor évszázados falai között őrzik Elzász védőszentjének ereklyéit. Utolsó állomásunk a Königsburg magas kősziklára épült fellegvára. Ez a vár gazdag fegyver és bútorgyűjteményével időutazásra hívogat mindenkit. Visszatérés a szállásra.

  5. 5.nap Reggeli után a délelőttöt még a Fekete-erdőben töltjük. Az óragyártás elválaszthatatlan ettől a régiótól, így érdemes bepillantást nyerni Furtwangenben az órák és a mechanikus zeneszekrények világába. Ezután egy egyedülálló „maskarás” gyűjteményt nézünk meg Bad Dürrheimben, mely a sváb-alemann farsangi időszakra emlékeztet bennünket. Útban Tirol felé a Boden-tónál is megállunk. Meersburg Alsó- és Felsővárosa teraszokra települt a meredek partvonalon, innen a legszebb a kilátás a tó megcsillanó víztükrére. Innen hajóval jutunk el Friedrichshafenbe, majd tovább a tiroli szállásunkra.

  6. 6.nap Útközben hazafelé megállunk egy kis városi sétára Tirol fővárosában. Innsbruck jelképe az Aranytetős-ház, főbb látnivalói a rezidencia, a hozzá tartozó park valamint a kápolna, a katedrális, a diadalív sok egyéb más mellett. Hazaérkezés a késői órákban.

   

   1. Részvételi díj: 232.000Ft/fő

    Egyágyas felár: 36.000 Ft/fő


    A részvételi díj artalmazza:
    az autóbusz költségei, félpanziós ellátás, csoportkísérő idegenvezető, útlemondási biztosítás

    Nem tartalmazza:
    belépődíjak, turistaadó, BBP - betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

     

    Belépődíjak:  70.-Euro/fő /tájékoztató jellegű ár)

    Szállás: 3* szálloda

    Ellátás: félpanzió ( reggeli és vacsora)

   2.  

  1. Felszállási helyek és időpontok

   04:30 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

   05.00 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

   05:20 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

   05:35 óra       Fertőszentmiklós Elkerülő buszmegálló

   06:00 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

    

 

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok