Partner ajánlataink

Várjuk Önöket személyesen kapuvári és győri irodánkban!

Partnereink Sopronban és Győrben: Sister Travel, Escort Tourist, Ciklámen Tourist,  Volánbusz, Ibusz, Gabbiano Travel, ÉTK Print

Utazások » Körutazás » 2 - 4 napos » Olívaszüret a Krk-szigeten

Olívaszüret a Krk-szigeten

Indulás

2024. okt. 18.

Ár165.000 Ft/fő
Időtartam4 nap / 3 éj

idegenvezető: Kálmán Lajos

2024. október 18-21. (4 nap/3 éj)

1. nap: Reggel indulunk Rijekába, mely valaha a Monarchia egyik legfontosabb kikötővárosa volt. Ismerkedjünk meg a város főbb látványosságaival – Korzó, városháza, dóm, színház és a vásárcsarnok. Ezután folytatjuk utunkat a Krk-szigetre, ahol a sziget fővárosának közelében foglaljuk el szállásunkat. 

2. nap: A reggeli után a kikötőből fakultatív keretek között hajóra szállhatunk egy közel egy órás kirándulásra a Punati-öbölben és festői Košljun-sziget körül. A hajókázás után elsétálunk egy olíva feldolgozó üzemhez, ahol megismerjük az olívaolaj előállításának módját. Ezután kezdődhet a szüret, de előbb a helyiek bemutatják az olívaszedés technikáját és az ültetvényt. A tradicionális ebédünk sorakoztatja fel a helyi ízeket (parázson sült hús, káposzta, burgonya, bor, víz). A munka és a finom ebéd után indulunk a sziget fővárosába Krkbe, ahol városnéző séta után mindenkinek lesz elég ideje elfogyasztani egy kávét és élvezni az őszi nap sugarait majd végül ellátogathatunk Vrbnikbe, ahol kis városnéző séta után szabadidőben mindenki kedvére válogathat a jobbnál jobb borok között. Ez a kis városka leginkább remek borairól híres.  Visszatérünk a szállásunkra. 

3. nap: A reggelit követően elhagyjuk a Krk-szigetet és az Isztriai-félsziget felfedezésére indulunk. A félsziget déli csücskén található Pula, mely katonai kikötője révén a monarchia alatt vált különösön jelentőssé. Városi sétánkkal sorra vesszük az egyes történelmi időszakok emlékeit – amfiteátrumot, városkapu, szentély. Szabadidő után újra útnak indulunk, méghozzá Rovinjba. Festői fekvése régen jó védelmet biztosított. Bőven van időnk felkeresni a történelmi helyszíneket - Szent Eufémia-templomot, amelynek tornyából csodás panoráma nyílik a környező szigetekre és a városra. Szabadidőben érdemes felfedezni az eddig rejtve maradt kis zugokat is. Késő délután térünk vissza a szállásunkra.

4. nap: A reggelit követően kényelmesen indulunk útnak. Megreggelizve indulunk a sziget keleti csücske felé, amit idáig még nem ismerhettünk meg. Baskaba vezető út igazán festői, helyenként egy elfeledett írás betűi, a glagolita írásjegyek tűnnek fel kőből kifaragva. A Baskai-öblöt elhagyva Vrbnikben sonkakóstolón veszünk részt búcsúzóul még. Ezután már csak a hazaút marad. Érkezés a késő délutáni órákban.

 

 1. Egyágyas felár: 20.000 Ft/fő


  A részvételi díj tartalmazza:
  az autóbusz költségei, félpanziós ellátás, csoportkísérő idegenvezető, útlemondási biztosítás,
  hajózást Punatban a Kosljun-sziget körül, vacsoránál korlátlan italfogyasztás, a szállodában egy köszöntőitalt , olivaszüret programot ebéddel, itallal, sonkakóstolót 

  A részvételi díj Nem tartalmazza:
  belépődíjak, fakultatív programok, turistaadó, BBP - betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

   

 2.  

   

  -a pulai amfiteátrum belépődíja      9 EUR/fő

 3.  

  Szállás: 3* szálloda

  Ellátás: félpanzió ( reggeli és vacsora)

 4. BBP biztosítás: 600 Ft/fő/naptól

   
 5. Felszállási helyek és időpontok:

  05:30 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

  06.00 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

  06:20 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

  06:35 óra       Fertőszentmiklós, Elkerülő buszmegálló

  07:00 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

 

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok