Partner ajánlataink

2023-as katalógusunk megjelent! A jobb oldali katalógusok oldalsávból már letölthető,  megtekinthető.

 

 Irodáinkban bankkártyás fizetési lehetőség is rendelkezésre áll!

 

Várjuk Önöket személyesen kapuvári és győri irodánkban!

Partnereink Sopronban és Győrben: Sister Travel, Escort Tourist, Ciklámen Tourist,  Volánbusz, Ibusz, Gabbiano Travel, ÉTK Print

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Montenegrói körút

Montenegrói körút

Indulás

2023. jún. 12.

Ár266.000 Ft/fő
Időtartam7 nap / 6 éj

idegenvezető: Hornyik Anna

 1. 2023. 06. 12-18.
 2. 7 nap/6 éj

 

 1.  

  1. 1.nap A kora reggeli órákban indulunk és Magyarországot magunk mögött hagyva, belépünk Horvátországba és folytatjuk utazásunkat Szarajevo felé. Itt a 20. századot erősen formáló történelmi események játszódtak, melyekre másnap bővebben térünk ki. Elfoglaljuk szállásunkat Szarajevoban.

 2. 2.nap Reggeli után a délelőttöt még utazással töltjük, átszeljük a festői Dinári-hegységet, mely részben érintetlen természettel rendelkezik még ma is. A délutánt már a montenegrói Peraston tölthetjük. A történelmi belvárosból kis hajók indulnak Szirti Madonna-szigetre. A szigeten épült kis templom gazdag múltjával, belső díszítésével és a mellette található múzeum már sokat elárul az ország vallási kultúrájáról. Szállás elfoglalása.

 3. 3.nap Elfogyasztva a reggelit útra kelünk, de a tengerparttól nem távolodunk el még nagyon. Sveti Stefannál megállunk egy rövid fotószünetre, majd folytatjuk utunkat Stari Bar romvárosába. A középkorból ránk maradt romváros utcáin 500 évet lépünk vissza az időben. Történelme összefonódik Bizánc, Velence majd utána a török történelemmel. Ezután a Skadari-tó ínvitál egy fotószünetre, majd pedig Vízpazarban hajóra szállunk. A tó részben Albániához tartozik, ma Nemzeti Park, mely a tenger szintje alatt fekszik. Visszatérünk a szállásunkra.

 4. 4.nap Elhagyva a tengerparti sávot, ma az ország belsejében kirándulunk. Az Ostrogi-kolostor a legismertebb egyházi épületek közé tartozik, így mi sem hagyhatjuk ki. Útközben elhaladunk a jugoszláv háborúban elpusztult és azóta újjáépült főváros, Podgorica mellett. A kolostorhoz kisbuszokkal jutunk majd fel. Mint egy fecskefészek tapad a kolostor a sziklafalhoz, a kilátás egyszerűen lélegzetelállító. Visszatérünk a szállásunkra és a délután szabadprogrammal, fürdőzéssel telhet.

 5. 5.nap Ma a közeli Cetinje és a Njegus-völgy kerül sorra. Cetinje az első világháború végéig az ország fővárosa volt, jelentős hivatalok még ma is itt találhatók. Érdemes figyelmet fordítani az egykori királyi palotára, a régi követségi épületekre, melyek között van a Monarchia épülete is. Városnézés és szabadidő után a közeli Lovcen Nemzeti Park következik részben kopár mészkőszikláival. A kopárnak ható park gazdag állatvilágnak ad otthont. Kulturális értékei közé tartozik a Njegus völgyében található Njegus-mauzóleum, mely a szerb nyelvterület legnagyobb költőjének és egyházi méltóságának állít emléket. Visszatérünk szállásunkra.

 6. 6.nap Mielőtt el kellene köszönnünk Montenegrótól, még Kotort keressük fel.  Az antik alapokra épült város ma az Unesco által is kiemelt kulturális helyszín. Történelmi Óvárosát ma is szépen fennmaradt erődrendszer védi, melyek árnyékában találjuk a Szent Trifun-székesegyházat, ahol ma is nagy becsben tartják a szentéletű ember ereklyéit. A Fő tér reneszánsz óratornya, palotái a középkori velencei fennhatóságot mutatják. Szabadidő után tovább kell indulnunk neumi szállásunkra. Szállás elfoglalása a  tengerparton.

 7. 7.nap Élményekkel tele elindulunk a mai hazaútra. Rendszeres pihenőkkel érünk haza a késői órákban.

Részvételi díj: 266.000 Ft/fő

Egyágyas felár: 62.300Ft/fő

BBP biztosítás: 600 Ft/nap/fő ártól

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségei, szállás félpanzióval, kísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás

A részvételi díj NEM tartalmazza: belépődíjak, idegenforgalmi adó, BBP – Betegség-, baleset- és a poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra

 Belépődíjak: 62.- Euro/fő /tájékoztató jellegű ár/

 

Utazási okmány: érvényes személyi igazolvány vagy útlevél. Az okmánynak az országból való tervezett kilépéstől számítva 90 napig érvényesnek kell lennie.

 

Szállás: 4* szálloda /2-3 ágyas szobákban/

Ellátás:  félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Felszállási helyek és időpontok

 05:30 óra        Sopron, vasútállomás, Spar oldala.

 05:55 óra        Fertőszentmiklós, elkerülő buszmegálló

 06:10 óra        Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló                

 06:30 óra        Csorna, Kórház előtti buszmegálló

 07:00  óra       Győr, Városháza oldala – járdasziget

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok