Partner ajánlataink

A nagy érdeklődésre való tekintettel új, 3. időpontban is lehetőség nyílik Garda-tavi programot foglalni! 2024.05.27-30. (4 nap/3 éj)

Szintén új, 3. pótidőpont: Bécs-Pozsony hajókázás 2024.08.27. (kedd)

 

2024.év újdonsága Dánia és a csodálatos norvég fjordok világa- luxuskomppal, félpanzióval

időpont: 2024.08.05-16.

 

Várjuk Önöket személyesen kapuvári és győri irodánkban!

Partnereink Sopronban és Győrben: Sister Travel, Escort Tourist, Ciklámen Tourist,  Volánbusz, Ibusz, Gabbiano Travel, ÉTK Print

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Róma haladóknak

Róma haladóknak

Indulás

2024. szept. 21.

Ár282.000 Ft/fő
Időtartam6 nap / 5 éj

idegenvezető: Sümeghy Gyöngyi

2024.09.21-26.

1 nap Utazás Ausztrián át Itália felé. Útközben rövid megálló Ferrarában, ahol a d’Este család emlékei között járva már átvehetjük az olasz életérzést. Megihatjuk az első kávét valamelyik hangulatos teraszon, míg a dóm, vagy a vár épületét szemléljük. Folytatjuk utunkat, az Arezzo közeli szállásunkhoz.

2. nap Ostia antica az ókori Róma legfontosabb kikötője volt. Látogatásunk alatt megelevenedik a Tiberis hajdani torkolatánál fekvő város, megismerhetjük mindennapi életét.  A régi utcákon járva, a császárkori kikötő épületeinek maradványai, a gyönyörű mozaikdíszítések, freskók, bepillantást engednek a gazdag múltba.  A nap zárásaként a rómaiak népszerű strandját, a Tirrén-tengerpartot is felkeressük! Elfoglaljuk római szállásunkat. 

3. nap A Campo dei Fiori, a régi vadvirágos mező, Róma legrégebbi piacának ad otthont. Innen a Tevere-partra érve, már látszik a Villa Farnesina. Bár a művészetpártoló, sienai Chigi bankár építette, mai nevét, későbbi tulajdonosairól, a Farnese családról kapja. Róma egyik legszebb reneszánsz kori palotáját Raffaello és tanítványai mitológiai témájú csodálatos freskói díszítik. A villa és a kert megtekintése után szabadidőben a Trastevere-negyed éttermei várnak ránk finomságaikkal. A híres genovai Doria család leszármazottjai élnek ma is a Via del Corso egyik palotájában. A Doria-Pamphilj Galéria évszázados magángyűjteményében a legnagyobb olasz mesterek - Tiziano, Tintoretto, Raffaello, Caravaggio, Bernini alkotásaiban és a pazar termek sorában gyönyörködhetünk. Délután rövid szabadprogram, akár felkereshetjük a korábbi útjainkról ismert helyszíneket, mint a Trevi-kút, vagy a Spanyol lépcső.

4. nap A Domus Aureat, Nero császár pompás aranypalotáját évszázadokon át a föld mélye rejtette. A termek, folyosók elefántcsont, drágakő vagy gyöngyház borítása már eltűnt, de a freskók, mozaikok a modern technika segítségével felidézik hajdani fényűző szépségüket. Itt találják meg a Laokoón-csoport híres szobrát, és az itteni díszítések megihlették Raffaellot és Michelangelot is. A Szent Kelemen-bazilikánál Róma történetének három korszakával találkozunk a különböző szinteken, míg az ábrázolások Mithrasztól, a perzsa napistentől, Szent Kelemenig vezetnek bennünket. A város hét dombja közül a legfontosabb a Capitolium volt. Múzeumában találkozhatunk Marcus Aurelius és a capitoliumi anyafarkas szobraival is. Majd a XII. századi Santa Maria in Cosmedin-templom szépségét fedezzük fel, és ha már itt járunk kipróbálhatjuk a Bocca della Verita-t is. Kell-e aggódnunk a kezünk épsége miatt? A nap végén a Giardino degli Aranci narancsfái alatt élvezhetjük a lenyugvó nap fényeit.

5. nap Reggeli után búcsút veszünk Rómától és Toszkána nevezetes etruszk eredetű városa felé indulunk. Cortona neve a Napsütötte Toszkána című filmből is ismerős.  A dombra épült város kusza, középkori utcáin sétálva élvezzük a hangulatát, és felkeressük a kihagyhatatlan etruszk múzeumát is. Átkelve az Appennineken, késő délután már a Rimini környéki, tengerparti szállásunkra érkezünk.

6. nap San Marino, a világ legrégebbi köztársasága a Titano-hegyen jött létre a IV. században. Hívogatóak a főváros üzletekkel teli utcái, a katedrális, ahol az alapító nyugszik, és a váraktól nyíló panoráma egészen az Adriai-tengerig ér. Hazautazás, érkezés a késői órákban.

 

Részvételi díj:  282.000 Ft/fő

 Egyágyas felár: 50.000 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza:
az autóbusz költségei, szállás félpanzióval, kísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás

 

A részvételi díj NEM tartalmazza:
belépődíjak, idegenforgalmi adó, BBP – Betegség-, baleset- és a poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra

Belépődíjak: 154,-EUR/fő (tájékoztató jellegű ár)
Szállás: 3 *szálloda

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Felszállási helyek és időpontok:

04:30 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

05.00 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

05:20 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

05:35 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

06:00 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

 

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok