Partner ajánlataink

2023-as katalógusunk megjelent! A jobb oldali katalógusok oldalsávból már letölthető,  megtekinthető.

 

 Irodáinkban bankkártyás fizetési lehetőség is rendelkezésre áll!

 

Várjuk Önöket személyesen kapuvári és győri irodánkban!

Partnereink Sopronban és Győrben: Sister Travel, Escort Tourist, Ciklámen Tourist,  Volánbusz, Ibusz, Gabbiano Travel, ÉTK Print

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Róma, az örök város - új időpontban!

Róma, az örök város - új időpontban!

Indulás

2023. szept. 28.

Garantált indulás
Ár265.000 Ft/fő
Időtartam6 nap / 5 éj

A nagy érdeklődésre való tekintettel újabb buszt indítunk 09.28-10.03. időpontban!

idegenvezető: Sümeghy Gyöngyi

2023.09.28-10.03. (6nap/5éj)

1. nap Kora reggeli indulással Ausztrián át érkezünk Olaszországba. A Pó-síkságot átszelve, az Appenninek lábánál lévő Bolognában teszünk rövid látogatást. Megnézzük a híres ferdetornyokat, a Piazza Maggiore középkori épületeit és az egyetemet. Ismerkedünk az olasz életérzéssel, hangulatokkal. Továbbutazás a Firenze környéki szálláshelyünkre. (1 éj)

2. nap Toszkánán keresz  tül érkezünk a Rómához közeli Tivoliba, mely már az ókorban is a városiak kedvelt szórakozóhelye volt. Ennek egyik remek példája a Villa d’Este, ahol Liszt Ferenc is megfordult, hiszen a villa kertje sokszor inspirálta műveiben. A kert szökőkútja, vízesései és virágágyásaiban szívesen gyönyörködött. A kora délutáni órákban érkezünk Rómába, ahol először a belvárostól távoli egyházi emlékek közül válogatunk - Lateráni Szent János-bazilika, a Szent lépcső, majd a Falakon kívüli Szent Pál-bazilika. Szállás Rómában. (3 éj)

3. nap Mai napunkat a híres Vatikánváros területén töltjük.  Helyi idegenvezető kalauzolásával nézzük meg a Vatikáni múzeumokat, a Sixtus-kápolnát és a Szent Péter-bazilikát. Délután lehetőség nyílik az altemplom megtekintésére, vagy felmenni a kupolába, ahonnan tiszta időben páratlan kilátás tárul elénk. Elsétálunk az Angyalvárhoz, nézelődünk a Tevere partján, majd a Piazza Navona, Bernini híres szökőkútjával és nyüzsgő világával vár ránk.

4. nap A Római Birodalom fénykorát megidézve, ellátogatunk a Colosseumba, fakultatív belépési lehetőséggel. A Forum Romanum, a császári fórumok, a Capitolium-domb mesél a város múltjáról. Szabadidő a Velence téren, hogy a II. Viktor Emmanuel emlékműről is körbepillanthassunk, majd a belvárosi sétánk során már a reneszánsz és a barokk kori épületek is megjelennek. A Pantheon, a Santa Maria sopra Minerva-templom Michelangelo szobrával, a Parlament, a Trevi-kút és a Spanyol lépcső megtekintése mellett szakítunk időt arra is, hogy közben megkóstolhassuk az olasz fagyit, pizzát, és élvezhessük az olasz „dolce vita”-t!

5. nap Reggeli után elindulunk észak felé és Arezzoban állunk meg. A régiségek és a zene városa  Vasari építészete által vált kiemelkedővé – katedrális, Vasari-loggia, ferencesek temploma. Városnézés után átszeljük az Appenninek fő vonulatát, hogy az Adria partját elérve a tengerparton sétáljunk egyet. Szállás elfoglalása (1 éj)

6. nap Ma reggel a Titano-hegy magaslatán a világ legrégebbi köztársasága, San Marino vár ránk. A miniállamhoz még Napóleon is barátsággal közeledett, úgy vélte,  meg kell őrizni a szabadság példájaként. Ma főleg kedvező vásárlási lehetőségei miatt keresik fel sokan, de a remek italokkal, parfümökkel, bőrárukkal teli kirakatok mellett sétálva eljuthatunk a híres parlamenthez és a bazilikához, ahol a közösséget alapító dalmát kőfaragó, San Marino nyugszik. Megnézhetjük a várakat és sétálhatunk a hegy gerincén húzódó Boszorkány-ösvényen is. San Marinótól búcsúzva indulunk hazafelé. Érkezés a késő esti órákban.

 

Egyágyas felár: 67.000 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza:
az autóbusz költségei, szállás félpanzióval, kísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás

A részvételi díj NEM tartalmazza:
belépődíjak, idegenforgalmi adó, BBP – Betegség-, baleset- és a poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra

  •  

Belépődíjak: 60,-EUR/fő (tájékoztató jellegű ár)

Fakultatív program: Colosseum kb. 25 EUR/fő (tájékoztató jellegű ár) Részvételi szándékát kérjük már foglaláskor jelezze!


Szállás: 3 -4*szállodák, (2-3 ágyas szobákban)

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Felszállási helyek és időpontok:

04:30 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

05.00 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

05:20 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

05:35 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

06:00 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok