Partner ajánlataink

2025.év újdonsága:  Mallorca,– télből tavaszba a mandulavirágok közé / Repülős utazás!

Várjuk Önöket személyesen kapuvári és győri irodánkban!

Partnereink Sopronban és Győrben: Sister Travel, Escort Tourist, Ciklámen Tourist,  Volánbusz, Ibusz, Gabbiano Travel, ÉTK Print

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Róma, az örök város

Róma, az örök város

Indulás Betelt

2024. szept. 27.

Ár279.000 Ft/fő
Időtartam6 nap / 5 éj

idegenvezető: Sümeghy Gyöngyi

2024.09.27-10.02. (6nap/5éj)

 

 1. nap

Kora reggeli indulással Ausztrián át érkezünk Olaszországba. A Pó-síkságot átszelve, az Appenninek lábánál lévő Bolognában teszünk rövid látogatást. Megnézzük a híres ferde tornyokat, a Piazza Maggiore középkori épületeit és az egyetemet. Ismerkedünk az olasz életérzéssel, hangulattal. Továbbutazás a Firenze környéki szálláshelyünkre. 

 

2. nap

Dél körül érkezünk meg Tivoliba, mely már az ókorban is a városiak kedvelt szórakozóhelye volt. Ennek egyik remek példája a Villa d’Este, ahol Liszt Ferenc is megfordult, a villa kertje sokszor ihlette műveiben. A kert szökőkútjaiban, vízeséseiben és virágágyásaiban szívesen gyönyörködött. A kora délutánt már Rómában tölthetjük, ahol először a belvárostól távoli egyházi emlékek közül válogatunk - Lateráni Szent János-bazilika, a Szent lépcső, majd a Falakon kívüli Szent Pál-bazilika. Elfoglaljuk római szállásunkat.

 

 3. nap

Mai napunkat a híres Vatikánváros területén időzünk.  Helyi idegenvezető kalauzolásával nézzük meg a Vatikáni Múzeumokat, a Sixtus-kápolnát és a Szent Péter-bazilikát. Délután lehetőség nyílik az altemplom megtekintésére, vagy felmenni a kupolába, ahonnan tiszta időben páratlan kilátás tárul elénk. Elsétálunk az Angyalvárhoz, nézelődünk a Tevere partján, majd a Piazza Navona, Bernini híres szökőkútjával és nyüzsgő világával vár ránk.

 

4. nap

A Római Birodalom fénykorát megidézve, ellátogatunk a Colosseumba, fakultatív belépési lehetőséggel. A Forum Romanum, a császári fórumok, a Capitolium-domb mesél a város múltjáról. Szabadidő a Velence téren, hogy a II. Viktor Emmanuel-emlékműről is körbepillanthassunk, majd a belvárosi sétánk során már a reneszánsz és a barokk kori épületek is megjelennek. A Pantheon, a Santa Maria sopra Minerva-templom Michelangelo szobrával, a Parlament, a Trevi-kút és a Spanyol lépcső megtekintése mellett szakítunk időt arra is, hogy közben megkóstolhassuk az olasz fagyit, pizzát, és élvezhessük az olasz „dolce vita”-t!

 

5. nap

Reggeli után elindulunk észak felé és Arezzoban állunk meg. A régiségek és a zene városa  Vasari építészete által vált kiemelkedővé – katedrális, Vasari-loggia, ferencesek temploma. Városnézés után átszeljük az Appenninek fő vonulatát, hogy az Adria partját elérve a tengerparton sétáljunk egyet. Szállás elfoglalása.

 

 6. nap

Ma reggel a Titano-hegy magaslatán a világ legrégebbi köztársasága, San Marino vár ránk. A miniállamhoz még Napóleon is barátsággal közeledett, úgy vélte,  meg kell őrizni a szabadság példájaként. Ma főleg vásárlási lehetőségei miatt keresik fel sokan, de a remek italokkal, parfümökkel, bőrárukkal teli kirakatok mellett érdekes a híres parlament és a bazilika, ahol a közösséget alapító dalmát kőfaragó, San Marino nyugszik. Megnézhetjük a várakat és sétálhatunk a hegy gerincén húzódó Boszorkány-ösvényen is. San Marinótól búcsúzva indulunk hazafelé. Érkezés a késő esti órákban.

 

Részvételi díj:  279.000 Ft/fő

Egyágyas felár: 82.500 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza:
az autóbusz költségei, szállás félpanzióval, kísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás

A részvételi díj NEM tartalmazza:
belépődíjak, idegenforgalmi adó, BBP – Betegség-, baleset- és a poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra

  •  

Belépődíjak: 85,-EUR/fő (tájékoztató jellegű ár)

Fakultatív program: Colosseum kb. 25 EUR/fő (tájékoztató jellegű ár) Részvételi szándékát kérjük már foglaláskor jelezze!


Szállás: 3 *szállodák

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Felszállási helyek és időpontok:

04:30 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

05.00 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

05:20 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

05:35 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

06:00 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok