Partner ajánlataink

2025.év újdonsága:  Mallorca,– télből tavaszba a mandulavirágok közé / Repülős utazás!

Várjuk Önöket személyesen kapuvári és győri irodánkban!

Partnereink Sopronban és Győrben: Sister Travel, Escort Tourist, Ciklámen Tourist,  Volánbusz, Ibusz, Gabbiano Travel, ÉTK Print

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Dánia és a norvég fjordok – luxuskomppal, félpanzióval - Új program!

Dánia és a norvég fjordok – luxuskomppal, félpanzióval - Új program!

Indulás

2024. aug. 5.

Garantált indulás
Ár782.000 Ft/fő
Időtartam12 nap / 11 éj

idegenvezető: Pajter Martina

A skandináv országok a természet szerelmeseinek életre szóló élményt nyújtanak. Ezen ajánlatunkkal 3 országot igyekszünk megismertetni Önökkel, melyek egymástól gyökeresen eltérőek. Dánia és Svédország déli sík vidéke összekötőkapocs volt észak és dél között, ők uralták a tőlük északra fekvő térséget és így ezzel jelentős befolyást gyakoroltak Skandinávia egészére. Norvégia felszabdalt partvonalával hatalmas kincset jelentett, ahol a kifogyhatatlannak tűnő halrajok adták a gazdagság alapját. Véget nem érő hegyvidéke egy igazi meseország, ahol fantáziánk szárnyra kaphat és trollokról mesél. Jöjjön velünk erre a mesés utazásra felfedezni a világ egy különleges szegletét!

 1. 2024. augusztus 05-16.  (12 nap/11 éj)

 2. 1. nap
 3. Hajnali indulással először Szlovákiát majd Csehországot szeljük át. Mai célunk Németország északi vidéke, ahová az út az ország keleti felén vezet át. Kelet-Németország nagy történelmi városai mellett utazva érjük el szállásunkat Hannover környékén.
 4. 2. nap
 5. Reggeli után elindulunk Dánia felé, utunkat a Hansa-városok szegélyezik. Hamburg - a „Hansa-városok királynője” - a világ egyik legfontosabb kikötője, melyet az autópályáról is láthatunk. Rostock kikötőjénél hagyjuk el Németországot és 2 órás hajózás után kötünk ki Dániában. A délutáni órákban már az ország fővárosát fedezhetjük fel, busszal és gyalog keressük fel a legfontosabb látnivalókat. Koppenhága valaha az egész skandináv térség politikai és gazdasági központja volt, melynek megfelelően építészete igen változatos. A régi keveredik az újjal – Amalienborg-palota, egykori Börze, Christiansborg-palota, Nyhavn, Kastellet, városháza és a modern Operaház. Figyelmünket természetesen a Kis hableány szobra sem kerülheti el. Szabadidő után foglaljuk el szállásunkat.
 6. 3. nap
 7. Mai napunk Svédországon keresztül vezet, de először búcsút intünk Dániának a világhíres Öresund-hídról. Svédország déli része történelmi városokban gazdag, melyek közé tartozik Malmö is. Belvárosát központi piacterével és forgalmas kikötőjét régen a Malmöhus-erőd védte. A modern építészet legkiválóbb példája a Turning Torso, melyet Calatrava tervezett. Lund egyetemének köszönhetően vált fontossá, székesegyháza pedig csillagászati órája miatt még ma is a tudomány otthona.  Fjällbacka jó lehetőséget ad egy kis kitekintésre, felfedezni a szigetekkel kísért svéd tengerpartot. Szállásunkat ma este már Osloban foglaljuk el.
 8. 4. nap
 9. A norvég főváros egy részét ma délelőtt fedezzük fel. A Vigeland-park maga a gránitba zárt érzelem. Vigeland Norvégia  legnevesebb szobrászainak egyike, szobrai a születéstől a halálig mutatják be az emberi élet érzelmi hullámvasútját. Innen a Holmenkollenen található sísánc modern építészeti megoldása és a végtelen látkép nyűgöz le bennünket. Következő állomásunk Hamar, ahol a fejre fordított viking hajót formázó jégcsarnok az 1994-es olimpia emlékét őrzi. Lillehammer volt az akkori olimpiai események központja, ahol még nyáron is gyakorolnak a síugrók az olimpiai sáncokon. Maihaugen a norvég népi építészeti gyűjteményével egy letűnt korba kalauzul bennünket. Ringebu fatemploma  innen pedig már csak egy ugrás. Szállásunkat Vinstra környékén foglaljuk el.
 10. 5. nap 
 11. Peer Gynt történelmi helyszíne után a Rana-folyót követve érjük el a norvég partokat, ahonnan a világháború alatt menekítették az ország aranytartalékát. Itt kezdődik a világhírű Trollstigen útvonala, meredeken leszakadó hegyfalak és vízesések között kanyarog felfelé az út közel 1000m-es magasságra. A fennsík másik oldalán leereszkedünk újra a tengerszintre, ahol komppal kelünk át a fjord túlpartjára. A mai nap másik fénypontja a Geiranger-fjordhoz levezető Ornevegen – Sas-útvonal, mely hajtűkanyarjaiból lélegzetelállító kilátás vár ránk. Jó idő esetén  felmegyünk a Dalsnibba 1500 m magas tetejére, ahonnan mint, sasmadarak pillantunk a mélybe. Szállásunk Geirangerben lesz.
 12. 6. nap
 13. Magunk mögött hagyjuk Geiranger szűk katlanját és elindulunk a gleccserek világa felé. Az Ottadalen régi kereskedelmi útvonalát követjük, melyet a számi népcsoport alakított ki. A kereszténység térhódításával fatemplomok épültek a környéken, melyekből csak egyetlen maradt meg – Lom templomlátogatás. Innen kezdődik egy fantasztikus útvonal 2 nemzeti park közé ékelve. Bennünket a Jostedalsbreen gleccserei vonzanak, melynek egyik oldalágát, a Nigards-gleccsert keressük fel – jó időben egészen a gleccsernyelvig mehetünk (1 órás gyalogtúra). Este Hafslo környékén szállunk meg.
 14. 7. nap
 15. Reggel még maradunk a Sogne-fjord vidékén. Norvégia leghosszabb fjordja különleges klímájának köszönhetően az ország gyümölcsöskertje – alma, barack, cseresznye, bogyós gyümölcsök, sőt még szőlő is terem errefelé. Elhagyva a fjord partvonalát Borgund unescos kincse, a legősibb dongatemplom felejthetetlen helyszín. Ezután a világ leghosszabb közúti alagútja, a Laerdal-alagút következik. A közel 25 km hosszú alagút különleges megvilágításának köszönhetően  lehetne akár egy fantasztikus film helyszíne is. Délután egy újabb unescos helyszínnel ismerkedhetünk. Bergen a dán és német kereskedők központja volt és még Amerika felfedezésében is szerepet vállalt. A 7 dombra épült város szíve a kikötő, mely köré épített favázas házak megidézik az akkori időket. (buszos és gyalogos városnézés).
 16. 8. nap
 17. Bergen után megint a természet kap teret. A Hardanger-fjord környékét vízesések teszik változatossá, dús növényzete, mint valami esőserdő kíséri utunkat. A Hardanger területe népművészete révén is különleges, mely a hangszerekben és textilmunkákban mutatkozik meg leginkább. Az ország belseje felé haladva megállunk a Voring-vízesésnél, ahol a víz majd 200 m-t zuhan a mélybe. A sziklába rejtve épült erőmű nélkülözhetetlen a norvég gazdaság számára. Itt kezdődik a Hardangervidda. A kontinens legnagyobb fennsíkján a természet már egészen más arcát mutatja. Ezt a különleges holdbéli tájat ma a természet és a téli sportok szerelmesei vették birtokukba, de a világháburú szomorú eseményei sem merültek feledésbe. Itt a fennsíkon, Geiloban éjszakázunk.
 18. 9. nap
 19. Elhagyva Geilot a főváros felé indulunk. Folyóvizeket követve érjük el a völgy két régi vallási központját. Dongatemplomai egyedülállóak, mindnek saját karaktere van – Uvdal és Nore. Közeledve Oslo felé visszatérünk a nyüzsgő civilizációba. Kongsberg gazdasági alapját a közelben fejtett ezüst alapozta meg, melyből mára csak muzeális bányavágatok maradtak. Szállásunkat Oslo közelében foglaljuk el.
 20. 10. nap
 21. A délelőttöt a fővárosban tölthetjük és jórészt gyalogosan fedezzük fel a város látványosságait. A városháza festett belső terei a 20. század művészi ízlését tükrözik, de figyelmet szentelünk a királyi palotára, a színházra, a Parlament épületére és az átalakulóban lévő új városrészben épült új Operaházra. Szabadidő után a kikötőben már ránk vár a ColorLine luxuskompja, hogy a délutánt és az éjszakát a hajón töltve, annak minden kényelmét élvezhessük – revüszínház, bárok, üzletek, wellness részleg.
 22. 11. nap
 23. Kora délelőtt kötünk ki a németországi Kielben. Innen indulunk tovább köztes szállásunkra, Drezda környékén.
 24. 12. nap
 25. A mai nap már csak az emlékek felidézéséről szól majd. Reggeli után kis buszos városnézés Drezdában és lassan ideje hazaindulni. Érkezés az esti órákban.

 

A skandináv területeken a készpénzes fizetés a legtöbb helyen megszűnt, vagy alig fogadják el, csak kártyás fizetés lehetséges!

 

Program indulás minimum 25 fő esetén! 

 

Részvételi díj: 782.000Ft/fő      (utazás 25 fő utas részvételével)

Egyágyas felár: 180.000Ft/fő

 

Részvételi díj: 695.000Ft/fő      (utazás 35 fő utas részvételével)

Egyágyas felár: 180.000Ft/fő

 

  1 éjszaka 2 férőhelyes  külső kabin felár: 17 500 Ft/fő

Egyágyas kabinfelárak csak kivételes esetben! További információ az irodáinkban !

 

 A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségei, szállás félpanzióval (reggeli,vacsora)

1 éjszaka utazás luxuskomppal, ellátás: vacsora, reggeli + 2 ágyas belső kabin elhelyezés, kísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj NEM tartalmazza:
BBP biztosítás,  idegenforgalmi adók, belépődíjak, külső kabin felárak. A BBP (baleset, betegség, poggyász) utasbiztosítás megléte az utazás feltétele.

 

Belépődíjak:  826 NOK/fő-nek megfelelő euró.  (A belépő a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő euróban, az aktuális árfolyamon számolva. Az aktuális árfolyamról az utastájékoztatóban tájékoztatjuk utasainkat.)

 

Felszállási helyek és időpontok:

03:00 óra        Sopron, vasútállomás, Spar oldala

03:25 óra        Fertőszentmiklós, Elkerülő buszmegálló

03:40 óra        Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló                 

04:00 óra        Csorna, Kórház előtti buszmegálló

04:30  óra       Győr, Városháza oldala – járdasziget

 

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok