Partner ajánlataink

2025.év újdonsága:  Mallorca,– télből tavaszba a mandulavirágok közé / Repülős utazás!

Várjuk Önöket személyesen kapuvári és győri irodánkban!

Partnereink Sopronban és Győrben: Sister Travel, Escort Tourist, Ciklámen Tourist,  Volánbusz, Ibusz, Gabbiano Travel, ÉTK Print

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Szicília narancsszüret idején - Új program!

Szicília narancsszüret idején - Új program!

Indulás Betelt

2024. nov. 7.

Ár330.000 Ft/fő
Időtartam8 nap / 7 éj

idegenvezető: Pajter Martina

  1. 1.nap Ausztrián keresztül érjük el az Észak-Olaszországot, ahol utunkat Udineben szakítjuk meg. Várhegye Attila emlékét őrzi, belvárosa azonban már a velenceiek uralmát tükrözi. Szállás elfoglalása Montecatini Termeben.

  2. 2.nap A szállást elhagyva a toszkán tengerpartot követve haladunk Civitavecchia kikötője felé. Útközben Massa Marittimaban állunk meg, mely a hagyományoknak megfelelően dombtetőre épült. A középkor művészetét mutatja a Szent Cerboniusnak szentelt dóm, az egykori lakótornyok, a városháza és az erőd. Szabadidő után az etruszk kultúra nyomába eredünk. Tarquinia unescos helyszíne 3000 évvel ezelőtti emlékeket tár elénk gazdagon díszített halotti város formájában. Innen Civitavecchia kikötőjébe indulunk, ahol a hajón elfoglaljuk kabinjainkat. 

  3. 3.nap Reggel érkezünk meg Palermo kikötőjébe. Elhagyva a kikötőt a sziget északi partját fedezzük fel a mai nap. Cefalu a város fölé emelkedő hegyfokról kapta, mely jó védelmet nyújtott az erődje által. Dómjába temetkezett valaha a normann király, mely a kultúrák keveredésének remek példáját mutatja – arab, bizánci és normann. Középkori mosodája szinte rejtőzködik a házak között. Innen Tindariba indulunk, ahol az utazókat görög és római emlékek várják. Bazilikájában őrzik a Fekete Madonnát, melyre zarándokok tömegei kíváncsiak minden évben. Egy másik jelentős egyházi emléket már Messinaban találhatunk. A dóm harangtornyának dísze egy csillagászati óra, melynek mozgatható figurái az egyházi év legnagyobb ünnepeit sorakoztatják fel. Szállás elfoglalása Giardini Naxosban.

  4. 4.nap Délelőtt az Etna vulkáni kúpja kerül sorra. Busszal érjük el a kötélpálya völgyi állomását, majd beszállva a kötélpálya kabinjába 2500 m magasságig utazhatunk. Lábunk alatt ameddig a szem ellát sötét hamumezők, egy holdbéli táj, mely különleges szépséggel bír. Felérve jó idő esetében expedíciós járművekkel lehetőség nyílik még feljebb jutni és helyi kísérővel tovább ismerkedni a vulkán szeszélyes természetével. Újra visszatérünk a tengerpartra és egy citrusféléket termesztő gazdaságot látogatunk meg, ahol megismerkedhetünk ezzel az évszázadok óta termesztett növénykultúrával. Ezek a kertek nemcsak a szemet gyönyörködtetik, a gyümölcsök zamata túlszárnyal minden elképzelést. A napot Taorminaban zárjuk. Hosszú és rendkívül gazdag történelmének egyes fázisai előttünk is életre kelnek – görög-római színházának üléssorain mi is helyet foglalhatunk, paloták egész sora és a városi park is ránk vár.

  5. 5.nap Reggeli után Cataniaba indulunk. Unesco védettségét az egymásra rakódott évszázados emlékeknek köszönheti. A görögök után megérkező rómaiaknak köszönhetjük az amfiteátrumot, a középkornak az erődöt, a barokk kornak pedig egyházi emlékeket, az egyetemet, díszes szökőkutakat, mint az Elefántos kút. Délután érkezünk meg a sziget fővárosába, Palermoba és a várost részben már ma felfedezhetjük. Világörökségi helyszín a székesegyház a királysírokkal, királyi palota és kápolnája. Ne hagyjuk ki az operaházat és a történelmi főutak kereszteződésében található Kutak terét, valamint az arab világot idéző piacot. Az illatok és az ízek gazdag választéka mellett mi sem mehetünk el, érdemes megkóstolni ennek a sokszínű világnak az ízeit. Szállás elfoglalása Palermo környékén.

  6. 6.nap A közeli Monreale legjelentősebb kincse a normann-arab-bizánci elemeket ötvöző székesegyház. Mozaikja a világ legszebb mozaikjai, mint egy nyitott mesekönyv, még lapoznunk sem kell, a Biblia számtalan története sorakozik fel szemünk előtt. Visszatérve Palermoba szabadidőben még beszerezhetjük a hiányzó ajándékokat és késő délután a kikötőben felszállunk az éjszaka közlekedő kompra.

  7. 7.nap Reggel érjük el Nápoly kikötőjét. Ez a lüktető város magával ragad bennünket, melyet gyalogosan járunk be – királyi palota, San Carlo Színház, Spanyol negyed, Szent Klára-kolostor majolikás kerengője, dóm sok egyéb más érdekesség mellett. Délután indulunk tovább Chianciano Termebe, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

  8. 8.nap. Reggel útnak indulunk haza és köztes pihenőkkel búcsút intünk Olaszországnak. Érkezés az éjjeli órákban.

 

Részvételi díj: 330.000Ft/fő

Egyágyas felár: 60.000 Ft/fő

 

A részvételi díj artalmazza:
az autóbusz költségei, szállás félpanzióval, ebből két éjszaka hajón belső kabinban kompátkeléssel,  reggeli és vacsora a hajón önkiszolgáló büfé, csoportkísérő idegenvezető, útlemondási biztosítás

 

Nem tartalmazza:
belépődíjak, turistaadó, BBP - betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

 

Külső kabin felár(két alkalommal) kétágyasnál: 12 000 Ft/fő

Külső kabin felár ( két alkalommal)  egyágyasnál: 22 000 Ft/fő

 

Belépődíjak: 127 EUR/fő /tájékoztató jellegű ár/

 Fakultatív borkóstoló 30 EUR/fő

Szállás: 3* szálloda  + 2 éjszaka hajón kompátkeléssel 

 Ellátás: félpanzió ( reggeli és vacsora)

 

Felszállási helyek és időpontok:

04:30 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

05.00 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

05:20 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

05:35 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

06:00 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala 

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok