Partner ajánlataink

2025.év újdonsága:  Mallorca,– télből tavaszba a mandulavirágok közé / Repülős utazás!

Várjuk Önöket személyesen kapuvári és győri irodánkban!

Partnereink Sopronban és Győrben: Sister Travel, Escort Tourist, Ciklámen Tourist,  Volánbusz, Ibusz, Gabbiano Travel, ÉTK Print

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Svájci körút és a Genfi-tó - Új program!

Svájci körút és a Genfi-tó - Új program!

Indulás

2024. aug. 31.

Garantált indulás
Ár291.000 Ft/fő
Időtartam6 nap / 5 éj

idegenvezető: Pajter Martina

 1. 2024. augusztus 31.- szeptember 5. (6 nap/5 éj)

 

 1. 1.nap A határt magunk mögött hagyva Ausztrián és Liechtensteinen keresztül érjük el svájci szállásunkat. Hosszú utunkat a tiroli fővárosban, Innsbruckban. Világszerte híres a sísáncáról, az Aranytetős-házról, a dóm épületéről. Szállás elfoglalása Svájcban.

 2. 2.nap Indulást követően első utunk Einsiedelnbe vezet, ahol a bencés apátságban őrzött Fekete Madonna a Jakab út zarándokjait ma is vonzza. Innen tovább Luzernbe megyünk, mely festői fekvésének köszönhetően az ország egyik legszebb városa. Ismerkedjünk meg egyházi és világi emlékeivel – Szent Leodegar-templom, ferencesek temploma, Kapell híd, Musegg fal és díszes kutak egész sora. Végül a Genfi-tó közelében fekvő Broc következik, ahol ma is a legfinomabb minőségi csokoládékat készítik (vásárlási lehetőség). Szállás elfoglalása Leysinben.

 3. 3.nap A mai napot a Genfi-tónál töltjük. Reggeli után visszalépünk a középkorba, amikor a vidék még a Savoyai család tulajdonában volt. A Chillon-vár őrködött az itt futó kereskedelmi útvonalon, itt szedtek vámot és itt közlekedtek a postajáratok is. A vár freskói, gazdag tárgyi gyűjteménye jól mutatják a hely jelentőségét. A szomszédban a festői fekvésű Montreux a tehetős utazók egyik kedvelt pihenőhelye volt. A tóparton futó sétány, mint egy botanikus kert, melyet művészek egész sora tett mára színesebbé, emlékezve a település fénykorára. A tó másik végén Genf vár ránk. A kereskedelem mellett nemzetközi jelentőségű szervezeteknek köszönhetően ma is virágzó város, ahol az elmúlt évszázadok mutatós városképet alakítottak ki. Sétánkat a Reformáció falánál kezdjük, majd folytatjuk a teraszokon épült óvárosban – Városháza, Fegyvertár, katedrális Kálvin székével, Angol-kert a virágórával. Virágórája a város 500 éves órakészítő történelmére is emlékeztet, hiszen a világ legjobb óramárkái közül a Patek Phillippe itt készül. Visszatérünk szállásunkra.

 4. 4.nap Reggeli után Svájc leghíresebb hegyvidéke bilincsel le bennünket. A Rhone-folyó völgyét követve jutunk el Vallis kanton mélyére, ahol a meredek hegyoldalak közé szoruló Zermatt vár ránk. Zermatt a 19. században a hegymászás bölcsőjévé vált, amikor a Matterhorn csúcsát egyre többen igyekeztek meghódítani. A Gornergat 3000m-es magasságát mi könnyűszerrel hódítjuk meg egy a századforduló előtt kiépült vasút segítségével. A dús erdőket elhagyva a gleccserek birodalmába jutunk, felejthetetlen kilátással a 4000m-es csúcsok felé, melyek körülölelnek bennünket. Ha valaki alacsonyabb kilátópontot keres, a Sunnegga 2000m-es szintje is választható. Szabadidőben érdemes felfedezni a város építészetét, mely különleges karakterrel rendelkezik. Visszatérés a szállásra.

 5. 5.nap Elhagyjuk a Genfi-tó környékét és dél felé indulunk. Megállunk Martigny római emlékeinél, hiszen kétezer éve római légióknak épült a ma is látható aréna. Következő állomásunk a Nagy Szent Bernát-hágón található rendház, amely még ma is fogadja a zarándokokat. Napóleon nyomaiban járva keressük az utat az Aosta-völgybe tovább, mely már Olaszországhoz tartozik. Ahogy lesüllyedünk a völgybe, egyszerre fügék, pálmák kísérik utunkat. A völgy központja Aosta évszázadok emlékét őrzi – Augustus császár diadalíve, Porta pretoria, Szent Ursus-kolostor kerengője, Városháza és a katedrális. Szabadidőben élvezhetjük a városka mediterrán hangulatát. A völgyet követve Fenis csipkézett oromzatú vára tűnik fel. Belső tereinek freskói az élet bölcsességeiről és a vár urainak nagyságáról regélnek. Továbbutazás Garda-tavi szállásunkra.

 6. 6.nap A mai napra már csak a hazaút marad, visszagondolni az elmúlt napok élményeire. Érkezés a késői órákban.

 7. Részvételi díj: 291.000 Ft/fő
  Egyágyas felár: 58.000 Ft/fő

   A részvételi díj tartalmazza:
  az autóbusz költségei, szállás félpanzióval, kísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás

  A részvételi díj NEM tartalmazza:
  belépődíjak, idegenforgalmi adó, BBP – Betegség-, baleset- és a poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra

   

  Belépődíjak: 141 CHF/fő + 13EUR/fő /tájékoztató jellegű ár/
  Szállás: 3*szálloda, 2ágyas szobákban
  Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

   

  Felszállási helyek és időpontok:

  04:30 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

  05.00 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

  05:20 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

  05:35 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

  06:00 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

 

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok