Partner ajánlataink

2025.év újdonsága:  Mallorca,– télből tavaszba a mandulavirágok közé / Repülős utazás!

Várjuk Önöket személyesen kapuvári és győri irodánkban!

Partnereink Sopronban és Győrben: Sister Travel, Escort Tourist, Ciklámen Tourist,  Volánbusz, Ibusz, Gabbiano Travel, ÉTK Print

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » A Balkán őszi színei - Új program!

A Balkán őszi színei - Új program!

Indulás

2024. nov. 4.

Ár232.000 Ft/fő
Időtartam7 nap / 6 éj

idegenvezető: Móritz Adrienn

 1. 1.nap Kora reggel indulunk a Balkán irányába. Horvátországon keresztül érjük el Bosznia-Hercegovina fővárosát. Szarajevó sokszínűségét változatos történelmének köszönheti, hiszen az Oszmán Birodalom évszázadai után a Habsburg Monarchiához tartozott, végül pedig a jugoszláv időszak formálta. Ezek a sorsdöntő változások a város arculatát is átalakították. Szállás elfoglalása Sarajevoban.

 2. 2.nap Ma alkalmunk nyílik Szarajevóval részleteiben is megismerkedni. Óvárosa történelmének muzulmán időszakára emlékeztet bennünket a legfontosabb látnivalóival – bazár, Sebilj kút, Begova-mecset, az egykori Városháza és az évszázados kőhídja. Ezt az ősi magot ölelik körül a modernebb városrészek, ahol a hivatali negyed kapott helyet. A város neve összeforrt a Habsburg ház trónörökösének merényletével, melynek helyszínén, a Latin hídon mi is visszaemlékezünk a háborút kiváltó eseményre. Szabadidő után lehetőségünk van felkeresni a délszláv háború eseményeit feldolgozó múzeumot. Szép időben érdemes felmenni a város fölé emelkedő Trebevic-hegyre libegővel. Visszatérünk a szállásra.

 3. 3.nap Reggeli után elhagyjuk a fővárost és Mostarba indulunk tovább. Útközben a Jablanicko-tó duzzasztott víztükre mellett haladunk a Dinári-hegység láncai között. Mostar az Öreg hídnak köszönhetően világörökségi helyszín. Sétánk során az évszázados oszmán behatás jól érzékelhető, de itt több vallás is jól megfér egymás mellett – Karadoz bég dzsámija, Mária-katedrális és az ortodox Gyülekező-templom. A török korból fennmaradt lakóházak egyedi hangulatot kölcsönöznek a városnak. Szabadidőben megkóstolhatjuk a helyi ízeket. Trebinje már a hármashatár közelében található, történelme a rómaiakig vezethető vissza. Látványos építészeti emlékei a Trebisnjica-folyón épült török híd és a Legszentebb Szűzanya temploma. Elhagyva Bosznia Hercegovinát folytatjuk utunkat horvátországi szállásunkra.

 4. 4.nap A Kotori-öböl vár ránk a mai napon. Montenegró tengerpartja évszázadokig velencei fennhatóság alá tartozott, mely meghatározza a vidék építészeti arculatát. Kotor az Unesco védettségét élvezi, fallal körülvett Óvárosa szűk, kis utcácskáin megelevenedik a történelem – román stílusú katedrális, Tengeri kapu, Óratorony, a város fölötti erőd. Az öböl bejáratánál Herceg Novi ugyan üdülőhelyként ismert, de történelmi emlékekben is gazdag. Tengerparti sétánya szinte véget nem ér, amely régen kereskedelmi hajóknak nyújtott kikötési lehetőséget. Legjelentősebb látnivalója a dzsámiból átalakított Szent Arkangyalok-templom. Visszatérünk a szálláunkra.

 5. 5.nap A mai napot Dubrovnikra szenteljük. Horvátország legdélebbi csücskében épült várost az „Adria gyöngyé”-nek, vagy „Délszláv Athén”-nek is nevezik. Az egykori Raguza a középkorban majd kétszáz évig a magyar koronához tartozott. Vaskos falai a történelem minden időszakát jól konzerválták – Onofrió-kút, Szent Balázs-templom, Orlando-szobor, Sponza-palota, katedrális, városkapuk, erőd sok egyéb kincs mellett. Visszatérünk a szállásra.

 6. 6.nap Reggelit követően partvonalon maradva érjük el a Neretva-folyót. A környék nemcsak a mandarinról, hanem az itt termesztett gránátalmáról is híres. Ez alkalommal egy gránátalmát termesztő gazdát látogatunk meg, hogy megismerkedhessünk ezzel a hazánkban ritka növénykultúrával. Először hajóra szállva ismerkedünk az ültetvénnyel - kóstolót felszolgálva a fedélzeten (6 féle pálinka és ásványvíz). Megéhezve betérünk a helyi ízeket kínáló vendéglőbe, ahol ebédre minden földi jóval ellátnak bennünket. Utunkat folytatjuk szálláshelyünkre Vodicebe.

 7. 7.nap  Lassan ideje búcsút vennünk a horvát tengerparttól. Zadarban pihenünk meg egy kicsit, hogy utoljára magunkba szívhassuk az őszi hangulatot. Itt is érződik a velencei hangulat; árkádos, reneszánsz paloták között járva templomok egész sorát fedezhetjük fel – Szt. Anasztázia-katedrális. Hazaérkezés a késő órákban.

 8. Részvételi díj: 232.000 Ft/fő

  Egyágyas felár: 50.000 Ft/fő

  BBP biztosítás 600 Ft/nap/fő ártól

  Belépődíjak: 50 EUR /fő +45 KM/fő(tájékoztató jellegű ár)

  Szállás: 3* szálloda

  Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

   

  A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit, a szállást félpanzióval, a csoportkísérő idegenvezető díját, az úthasználati díjakat,  és az útlemondási biztosítást.

  A részvételi díj nem tartalmazza:  a belépődíjat, a turistaadót és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

   

  Utazási okmány: érvényes személyi igazolvány. Az okmánynak az országból való tervezett kilépéstől számítva 90 napig érvényesnek kell lennie.

   

  Felszállási helyek és időpontok

  05:30 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

  05:55 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

  06:10 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

  06.30 óra       Csorna, Kórházzal szemben előtti buszmegálló

  07:00 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok