Partner ajánlataink

2025.év újdonsága:  Mallorca,– télből tavaszba a mandulavirágok közé / Repülős utazás!

Várjuk Önöket személyesen kapuvári és győri irodánkban!

Partnereink Sopronban és Győrben: Sister Travel, Escort Tourist, Ciklámen Tourist,  Volánbusz, Ibusz, Gabbiano Travel, ÉTK Print

Utazások » Körutazás » Advent » Adventi élmények Erdélyben - Új program!

Adventi élmények Erdélyben - Új program!

Indulás

2024. dec. 6.

Árfolyamatban... Ft/fő
Időtartam3 nap / 2 éj

idegenvezető: Lukács Attila

1. nap: Kapuvár - Nagyvárad

Korai indulás Kapuvárról, folyamatos utazás a határátkelőig rövid pihenőkkel. A határátkelés után Nagyvárad városába érünk. Látogatást teszünk a Szent László Bazilikában, majd sétálunk a székesegyház kertjében érintve a Szent László szobrot, a Püspöki palotát, majd a Kanonok sort. Ezután bejutunk a Szent László király által alapított város főterére, ahol látjuk a Fekete Sas palotát, a Városházát, illetve a Holdas templomot. Szállásunk elfoglalása után részt veszünk Erdély egyik legszebb adventi vásárban Nagyváradon. Vacsora a szálláson.

 

2. nap: Királyhágó – Nagyenyed - Nagyszeben

Reggeli után Királyhágón beköszönünk történelmi Erdélybe, rövid pihenőt tartva. Ezután utunk Nagyenyedre vezet, ahol az iskolaváros legimpozánsabb épületébe látogatunk a több százéves Református Kollégiumba. Itt egy igazi erdélyi borkostolón veszünk részt vadaspörkölt ebéd kíséretében. Innen folytatva utunkat Nagyszebenbe érkezünk, ahol elfoglaljuk szállásunkat és este részt veszünk Erdély legnagyobb adventi vásárában a nagyszebeni Nagy Piac téren. Vacsora a szálláson.

 

3. nap: Nagyszeben – Gyulafehérvár – Csernakeresztúr - Kapuvár

A reggeli elfogyasztása után megtekintjük Nagyszeben belvárosát, ahol látjuk a Nagy és Kis piacteret, a Brukenthal palotát, a Hazugok hídját és az evangélikus székesegyházat. Elhagyjuk Nagyszeben városát és tovább utazunk Gyulafehérvárra. Sétálunk Erdély legnagyobb várnegyedében, Erdély ősi történelmi fővárosában, ahol a Római Katolikus Székesegyházat (itt találjuk több magyar történelmi személyiségünk síremlékét), a Via Principalis-on pedig a Felső- és Alsó-Károly kaput tekintjük meg. Hazafele felkeressük Csernakeresztúr kis faluját, ahol rövid betekintést nyerhetünk a bukovinai székelyek mindennapjaiba. Itt megtekintjük a tájházat, majd egy finom bukovinai székely ebéd elfogyasztására hívjuk a kedves utasokat. Ezután folyamatos hazautazás, érkezés az esti órákban. 

 

Részvételi díj:   folyamatban ...

 

Egyágyas felár:  folyamatban...

 


A részvételi díj tartalmazza:
az autóbusz költségei, szállás félpanzióval, kísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás

 

A részvételi díj NEM tartalmazza:
belépődíjak, idegenforgalmi adó, BBP – Betegség-, baleset- és a poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra

 

Belépődíjak összesen: folyamatban...

 

Szállások:

1 éjszaka Nagyváradon

1 éjszaka Nagyszebenben

 

 Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

 

 

Felszállási helyek, időpontok:

 

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok