Online ajánlatkérés

Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot
Megjegyzés hozzáfűzése
Küldés Busz


 

Utazások » Körutazás » Szilveszter » Székely Szilveszter

Székely Szilveszter

Indulás
Ár120.000 Ft/fő
Időtartam5 nap / 4 éj

Királyhágó - Tordai sóbánya - Tusnádfürdő - Szent Anna-tó -  Kézdivásárhely - Nyergestető - Tusnádfürdő - Korond - Ártánd

Útvonal: Sopron – Kapuvár – Csorna – Győr – Budapest – Torda – Tusnádfürdő – Kézdivásárhely - Korond-Ártánd – Budapest – Győr – Csorna – Kapuvár - Sopron

 

 

  1. 1. nap - Királyhágó – Tordai sóbánya - Tusnádfürdő

Korai indulás után folyamatos utazás, majd átkelés a határon. Érintjük Nagyvárad városát, majd megérkezünk Erdély kapujába, Királyhágóra.Rövid megállás felfrissülés, kávézási lehetőség.Tovább utazva Torda városába érkezünk, ahol megcsodáljuk a tordai sóbánya gigantikus méretű tárnáit. Folytatjuk utunkat és az Erdélyi medencén keresztül és megérkezünk a Keleti Kárpátok gyönyörű hegyvonulatai közé. Szállás elfoglalása Tusnádfürdőn.

 

2. nap - disznóvágás – Szent Anna-tó – Kézdivásárhely

Reggel korábbi ébresztő után, hagyományos székely disznóvágásra hívjuk utasainkat. Reggeli a helyszínen. A disznóvágás és a reggeli után átmegyünk a közeli Szent Anna tóhoz. Itt lehetőségünk adódik egy vidám szánkózásra a 1,5 km hosszú szánkópályán, ahol terepjárókkal húznak fel minket, majd csúszhatunk 3-4 személyes szánkókkal. Aki nem szánkózik, az sétálhat, kirándulhat a Szent Anna tó környékén. Délután Kézdivásárhely főterével ismerkedünk, ahol megkóstolhatjuk egy székely cukrászda finomabbnál finomabb süteményeit.

 

3. nap - Nyergestető – Igazi Csíki Sör Manufaktúra - Szánozás a Hargitára – Szilveszteri gálavacsora

Harmadik nap reggelén Nyergestetőn rójuk le tiszteletünket az 1848-1849-es forradalom- és szabadságharcban elhunyt katonák előtt. Ezután indulunk a híres Igazi Csíki SörManufaktúrába, ahol egy kóstolóval egybekötött gyárlátogatáson veszünk részt.  Innen Újtusnádra megyünk, ahol lovas szánokra (Csak hó esetén biztosított! Hó híján lovaskocsikázás!) szállva nekivágunk aznapi túránknak a székelyek Szent hegyére, a Hargitára. Utunk során a szabadban, tűz mellett sütjük meg és fogyasztjuk el ebédünket. Visszatérés Tusnádfürdőre, este disznótoros vacsora a szálláson, majd zenés táncos szilveszteri mulatság hajnalig.

 

4. nap- Újévi szentmise – Városnézés Tusnádfürdőn – fakultatív porgram: fürdőzés a wellnessben vagy medveles

Negyedik nap délelőttjén részt vehetünk az újév első szentmiséjén a tusnádfürdői római katolikus templomban. Ezután egy hosszabb tusnádfürdői sétára hívunk mindenkit, megismerkedhetünk a Keleti Kárpátok gyöngyszemének is nevezett fürdőváros látványosságaival.

Délután lehetőség van a helyi wellness fürdőben egyénileg lazítani, pihenni vagy fakultatív program keretében Szin János medvepásztor vezetésével kirándulás a közeli erdőbe. Felkészülés a medvelesre, átfogó előadás a kárpáti barna medvék életéről, szokásairól, viselkedéséről, majd indulás az egyik legérdekesebb kalandra, Máté Bence világhírű természetfotós által létrehozott medvelesre.

5. nap - Tusnádfürdő – Korond – Ártánd

Korai reggeli után hazaindulás Magyarországra. Útközben megállunk Korondon, ahol elsősorban a székely népi fazekassággal ismerkedhetünk, majd a kirakodóvásárban lehetőség nyílik az iparművészeti remekek megvásárlására is. Érkezés haza a késő esti órákban.

 

Egyágyas felár: 31.500 Ft/fő

BBP biztosítás: 2.900 Ft/fő, 70 év felett 5.800 Ft/fő

Belépődíjak tájékoztató jelleggel: 15 EUR/fő

Tájékoztatásul fürdőlepedő helyben bérelhető (7 EUR), szánkóbérlés a Szent Anna tónál (7 EUR), szánkó visszahúzása (2 EUR), sífelvonó bérlet (iroda ajándéka), többi helyben fizetendő, bérelhető.

Fakultatív progam: medveles: 25,- EURO/fő

 

Időtartam: 5 nap /4 éj

Szállás: 3* panzió 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora, dec.31-én ünnepi gálavacsora)

 

 

A részvételi díj  tartalmazza: az autóbusz költségeit, a szállást félpanzióval,a szilveszteri gálavacsorát zeneszolgáltatással, disznóvágáson való részvételt, szánozást vagy lovaskocsikázást az időjárás függvényében, szalonnasütést és pálinka, forralt bor kóstolást, csoportkísérő idegenvezető díját, a parkolást, az úthasználati díjakat és az útlemondási biztosítást.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépődíjakat, turistaadót, wellnessbelépőt és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással.

 

Programindulás min. 30 fő esetén!

 

Felszállási helyek, időpontok:

04.15 óra Sopron, Vasútállomás - Spar oldala

04.45 óra Fertőszentmiklós, Elkerülő

05.00 óra Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

05.15 óra Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

05.45 óra Győr, Városháza oldala – járdasziget

 

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógus

Töltse le katalógusunkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Letöltés

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok